Més de 30.000 persones participen en les primeres Jornades de Portes Obertes del Port de Barcelona

Més de 16.000 persones han pogut gaudir de les visites en bus turístic que s'han endinsat a zones habitualment restringides del Port

Més de 30.000 persones participen en les primeres Jornades de Portes Obertes del Port de Barcelona | Port de Barcelona Més de 30.000 persones participen en les primeres Jornades de Portes Obertes del Port de Barcelona | Port de Barcelona

Les primeres Jornades de Portes Obertes del Port de Barcelona han superat totes les expectatives de l'Autoritat Portuària amb una participació massiva de més de 30.000 persones i una valoració molt positiva del públic assistent. Durant el cap de setmana del 24 al 26 de maig, la ciutadania ha fet realitat el lema de l'esdeveniment, Endinsa't al Port, acostant-se al Port de Barcelona per conèixer de primera mà la infraestructura portuària i gaudir de l'ampli ventall d'activitats organitzades.

"Estem immensament satisfets de l'acollida que han tingut aquestes primeres Jornades de Portes. L'altíssima participació i els comentaris positius que hem rebut ens ha permès constatar la il·lusió de la ciutadania de conèixer més sobre el Port de Barcelona, motivant-nos a continuar treballant per ser un port encara més obert, transparent i integrat a la ciutat", ha expressat el president del Port, Lluís Salvadó.

Gran acollida del públic en totes les activitats

Més de 16.000 persones han pogut gaudir de les visites en bus turístic que s'han endinsat a zones habitualment restringides del Port, així com dels recorreguts marítims en Golondrinas i les passejades històriques a peu. Aquestes visites, totes elles guiades, han estat de les activitats més elogiades pels assistents, tan in situ com a les xarxes socials, i han comptat amb la participació de més de 400 escolars i més de 400 persones vinculades a associacions veïnals dels barris portuaris.

Paral·lelament, més de 5.000 persones han participat diàriament a les activitats del Portal de la Pau amb una Àgora Port que s’ha convertit en un punt vibrant de divulgació i entreteniment amb xerrades, tallers i esdeveniments culturals gràcies a un interessant programa encapçalat per experts en cada àmbit i la participació d’entitats de cultura popular.

Més de 16.000 persones han pogut gaudir de les visites en bus turístic que s'han endinsat a zones habitualment restringides del Port

Els vehicles de la Policia Portuària i dels Bombers del Port de Barcelona exposats al Portal de la Pau han despertat l'interès entre el públic més familiar, amb centenars de visitants que s'han apropat per conèixer la tasca que aquests dos cossos realitzen al recinte portuari.

El mercat mariner amb productes de proximitat, els tallers infantils on els més petits han pogut, per exemple, fer d’estibadors i el contenidor informatiu han acabat de completar l’oferta d’activitats del Portal de la Pau.

Involucració del teixit cultural, associatiu i comercial

El Port de Barcelona ha involucrat el teixit cultural, associatiu i comercial del recinte portuari i dels barris propers amb diverses activitats paral·leles al llarg de les tres jornades. Entre les activitats destacades, el Museu Marítim de Barcelona i el Museu d'Història de Catalunya han ofert accés gratuït als visitants durant tot el cap de setmana, amb exhibicions especials que han atret centenars de persones. La ruta "De La Rambla a la Copa Amèrica, història del Port Vell de Barcelona", organitzada pels Amics de La Rambla també ha estat un èxit rotund amb totes les places exhaurides.

L’America’s Cup Experience ha ofert un descompte especial, mentre que diverses associacions de comerciants han organitzat mostres i mercats, com l’Street Market de la Barceloneta i la Mostra de Benestar, Salut i Comerç del Poble-Sec. També s'han organitzat activitats per als més petits, com l'entrada gratuïta a l'Aquàrium per a nens fins a 10 anys, i esdeveniments nàutics com la Regata RC Sailing BARCELONA 2024, organitzada per la Fundació Barcelona Capital Nàutica. El Maremàgnum, per la seva banda, ha ofert promocions especials i música en directe, creant un ambient festiu que ha contribuït a l'èxit global de les Jornades.

Propera edició

Donat el gran èxit de les primeres Jornades de Portes Obertes del Port, l’Autoritat Portuària ja està valorant la celebració d’una segona edició. “Volem avaluar detingudament amb tots els implicats com han funcionat les jornades i com podem millorar, encara més, l’experiència en una segona edició”, ha destacat Lluís Salvadó.

 

Més informació
Les zones restringides del Port de Barcelona s’obren a la ciutadania
El Port de Barcelona invertirà 50 milions per situar BlueTechPort al moll de Sant Bertran
El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en projectes innovadors i de descarbonització
El Port de Barcelona obre les seves portes a la ciutadania per primera vegada a la història
Avui et destaquem
El més llegit