El Port de Barcelona obre les seves portes a la ciutadania per primera vegada a la història

Les primeres Portes Obertes del Port de Barcelona, amb el lema 'Endinsa't al Port', permetran visitar zones restringides de les seves instal·lacions

El president del Port de Barcelona, ​​Lluís Salvadó, presenta les jornades amb el lema 'Endisa’t al Port' | ACN El president del Port de Barcelona, ​​Lluís Salvadó, presenta les jornades amb el lema 'Endisa’t al Port' | ACN

"Tot i que el Port Vell és un espai molt conegut per a la ciutadania, els visitants només coneixen 80 de les 1.140 hectàrees que configura el Port de Barcelona", ha iniciat el president del Port, Lluís Salvadó. Amb aquesta afirmació la presentació de les primeres Jornades de Portes Obertes del Port de Barcelona se celebraran del 24 al 26 de maig per “fer més ciutat en aquest espai”. A la jornada organitzada a l'Edifici Mirador del Port de Barcelona s'ha pogut saber l'oportunitat que tindran els ciutadans de conèixer de primera mà el funcionament i la importància de la infraestructura catalana, així com la seva història i els projectes de futur, a través de visites per terra i mar i de diverses activitats lúdiques i divulgatives.

Durant aquestes tres primeres jornades de portes obertes, el port donarà a conèixer i aproparà el port i la seva activitat a la ciutat, mitjançant visites en bus, per via marítima i a peu. Segons el president del Port, Lluís Salvadó, aquestes primeres jornades en aquest format, que acolliran uns 16.000 visitants aproximadament, seran una prova per avaluar quines iniciatives interessen més a la ciutadania i, per tant, la continuïtat de les mateixes de manera periòdica.

Aquestes primeres jornades en aquest format acolliran uns 16.000 visitants aproximadament

Les jornades s'estructuren en tres eixos

A més del president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó; s'ha posat al capdavant el director de Port Vell, David Pino. Segons Pino, "les jornades amb el lema Endinsa't al Port s'estructuren en tres eixos": 'Descobrir el Port'  amb visites terrestres en bus, visites marítimes amb Golondrines i rutes històriques a peu; 'Conèixer el Port' amb un Àgora Port amb una programació de xerrades, tallers i activitats familiars i un contenidor del Port i 'Viure el Port' amb un mercat mariner al Port Vell, photocalls per a fotos selfie i activitats paral·leles.

A més, Pino ha destacat que, "per a 'Descobrir el Port' hi haurà una capacitat per a 8.000 persones per a les visites terrestres en bus; per a les visites marítimes hi haurà una capacitat per a unes 6.300 persones i per a les rutes històriques a peu per a unes 2.200 persones". Argumenta que l'objectiu de les jornades és apropar el port a la ciutadania per mostrar el port en la seva globalitat, explicar la importància del port per a la vida de la gent i donar a conèixer la seva història.

 

"Les jornades estan fetes per a la gent local"

D'aquesta manera, Pino ha posat en relleu la importància del públic objectiu de les jornades, dedicades als habitants de Barcelona, del Prat i resta d'Àrea Metropolitana, especialment pels veïns dels barris portuaris, "les jornades estan fetes per la nostra gent, la gent local", afirma el director de Port Vell. En les visites terrestres hi haurà tres línies d'autobusos. La primera des del moll de Barcelona, la segona des de l'estació de Renfe del Prat i la tercera des del barri de la Marina del Prat Vermell. Totes les activitats poden reservar-se a través del seu web amb un cost simbòlic d'un euro per reserva que inclourà un obsequi.

El president del Port de Barcelona ha afirmat que l'esdeveniment, amb un pressupost d'uns 120.000 euros, també està pensat perquè la ciutadania conegui l'espai i els projectes de futur que s'estan fent de cara a la 37a edició de la Copa Amèrica, que s'han posat en marxa fins a vint actuacions al Port Vell per un valor de 120 milions d'euros. A més, implicarà la creació de més de 19.000 llocs de treball i reportarà una activitat productiva estimada de 2 milions d'euros aproximadament.

Més informació
El tràfic del Port de Barcelona creix un 8,1% i es recuperen els intercanvis amb la Xina
La Generalitat instal·larà una dessalinitzadora flotant en el Port de Barcelona per la sequera
Els estibadors del Port de Barcelona acorden la incorporació de 75 nous treballadors
El Port de Barcelona incrementa un 5,7% el seu tràfic total
Els veïns de la Barceloneta demanen que l'afectació de la Copa Amèrica sigui mínima
Avui et destaquem
El més llegit