Més Feina facilita 4.529 feines a persones en risc d’exclusió

La Fundació La Caixa aconsegueix més de 780 insercions laborals i 416 han completat una formació a Catalunya

El programa Més Feina de la Fundació La Caixa ha possibilitat més de 4.500 contractacions laborals el 2019 | Cedida El programa Més Feina de la Fundació La Caixa ha possibilitat més de 4.500 contractacions laborals el 2019 | Cedida

El programa Més Feina de la Fundació La Caixa ha possibilitat més de 4.500 contractacions laborals el 2019, tercer any en què el programa s’ha desenvolupat a 29 províncies espanyoles, segons informen en un comunicat. A Catalunya, s’han aconseguit més de 780 insercions laborals a través de cinc entitats socials del territori, i 416 persones han completat una formació, a través d’itineraris integrats i personalitzats per millorar la seva ocupabilitat de manera que es puguin incorporar al mercat laboral.

En el conjunt de l’Estat, al llarg del 2019 s’han atès 10.442 persones i s’ha impulsat la formació qualificada de 5.212 persones. A través de 67 projectes d’entitats socials, persones en risc d’exclusió han seguit itineraris personalitzats que han culminat en la seva inserció sociolaboral. Entre els participants atesos s’inclouen perfils molt diversos, i alguns arriben derivats dels serveis socials: joves, més grans de 45 anys, persones amb discapacitat física o intel·lectual, immigrants o víctimes de violència de gènere, entre d’altres.

El valor afegit més important del programa, expliquen, és l’acompanyament dels participants a través d’itineraris integrats i personalitzats segons el punt de partida de cada persona participant i els objectius establerts juntament amb un tècnic social, que en fa un seguiment proper, de manera que garanteix l’ocupabilitat del candidat al final del procés.

Simón: "L'accés a una feina és una de les grans eines de les quals disposem per afavorir la inclusió social"

En paraules del subdirector general de la Fundació La Caixa, Marc Simón, "l’accés a una feina és una de les grans eines de les quals disposem per afavorir la inclusió social, especialment necessària per a les persones que es troben en moments difícils. Per això, a la Fundació La Caixa apostem per aquesta estratègia d’inserció sociolaboral; també en el programa Més Feina, a través de la Unió Europea".

De fet, el programa Més Feina està cofinançat pel Fons Social Europeu amb 30.576.923 euros i per la Fundació La Caixa amb 10.769.310 euros. Els projectes seleccionats han obtingut un finançament anual d’entre 80.000 i 100.000 euros fins al 2023 i inclouen itineraris individualitzats, formació laboral en la recerca activa de feina i, en el cas d’aconseguir la inserció, suport i seguiment tant a la persona com a l’empresa.

Més informació
La Caixa suma 1 milió d'euros més al Banc dels Aliments
La Caixa i Creu Roja s'alien per ajudar la gent gran
Avui et destaquem
El més llegit