Les mesures econòmiques de Sánchez contra el coronavirus

El Govern espanyol anuncia línies de crèdit per a empreses i ajornarà els pagaments d'impostos per fer front al virus

El president espanyol, Pedro Sánchez, informa de les mesures contra el coronavirus | ACN El president espanyol, Pedro Sánchez, informa de les mesures contra el coronavirus | ACN

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha avançat algunes de les mesures que inclourà el pla de xoc per fer front als efectes econòmics del coronavirus. En una roda de premsa posterior al Consell Europeu, Sánchez ha anunciat inclourà línies de crèdit per a les petites i mitjanes empreses i "ajornaments" d'impostos per evitar problemes de "solvència". 

Més info: El Govern també prepara un pla econòmic contra el coronavirus

També ha dit que preveuen mesures per "protegir els llocs de feina" amb reduccions de jornada o possibles ajustaments temporals de plantilla perquè les empreses puguin fer front a "les dificultats productives". Sánchez ha alertat, però, que vigilaran que les actuacions "no vagin en detriment dels drets laborals".

A més, ha dit que dedicaran recursos "al benestar de les famílies treballadores", especialment les que es vegin afectades pel tancament de centres educatius i per a gent gran. Sánchez ha iniciat la seva compareixença llençant un missatge: "Davant d'una emergència global, cal una resposta global".

De fet, el president del Govern espanyol ha assegurat que els escenaris són dinàmics, que canvien dia a dia i ha fet una crida a la societat civil a seguir "cooperant amb les indicacions dels experts". "Combatrem l'emergència amb el que faci falta, quan faci falta i on faci falta", ha insistit.

Més informació
Si el coronavirus t'aïlla, estàs de baixa per accident laboral
BBVA, Santander, Volkswagen... Com reaccionen les grans empreses al coronavirus?
Les aerolínies calculen pèrdues de 40.000 MEUR pel coronavirus
Avui et destaquem
El més llegit