MicroBank finança 1.019 projectes d'educació i formació amb el préstec ‘Skills & Education' el 2023

'Skills & Education' ha beneficiat 1.895 estudiants amb la concessió de finançament per valor de 13,2 milions d'euros

Cristian Morales, estudiant que ha financiat un grau de Ciències del Mar amb un préstec de MicroBank | Cedida Cristian Morales, estudiant que ha financiat un grau de Ciències del Mar amb un préstec de MicroBank | Cedida

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha finançat un total de 1.019 projectes d'educació, formació i competències per a estudiants a través del programa Skills & Education a Espanya el 2023. Aquesta xifra representa un creixement del 49,6% respecte a l'exercici anterior. Pel que fa al volum de finançament, la iniciativa, sorgida d'un acord entre MicroBank i el Fons Europeu d'Inversions (FEI), ha ofert préstecs per valor de 7,28 milions d'euros durant l'any passat, fet que suposa un increment del 68,7% respecte al 2022. L'import mitjà de les operacions es va situar en 7.140 euros el 2023, un 12,7% més.

Des de la seva posada en marxa, el 2022, fins a l'actualitat, Skills & Education ha beneficiat 1.895 estudiants amb la concessió de finançament per valor de 13,2 milions d'euros.

Skills & Education ha beneficiat 1.895 estudiants amb la concessió de finançament per valor de 13,2 milions d'euros

El préstec Skills & Education enfocat a estudiants té com a finalitat finançar cicles formatius de grau superior, graus i màsters universitaris i doctorats, així com cursos d'habilitats digitals i capacitació professional. Respecte al perfil dels beneficiaris, un 61% són dones, davant un 39% d'homes, i tenen una edat mitjana de 28,5 anys. Per àmbit d'estudi, les principals temàtiques triades són salut i benestar; negocis, administració i dret, i educació.

“En poc més de dos anys, el programa Skills & Education s'ha consolidat com una eina útil per facilitar l'accés a un lloc de treball o per millorar les condicions laborals”, explica Cristina González, directora general de MicroBank.

Un 61% són dones, davant un 39% d'homes, i tenen una edat mitjana de 28,5 anys

Entre les principals característiques del préstec Skills & Education per a estudiants residents a Espanya destaca el fet que no requereix aval i que permet finançar tant les despeses de matrícula com altres vinculades a la formació o l'estada. La iniciativa possibilita finançar estudis implementats tant a Espanya com a qualsevol dels 27 estats membres de la UE i tercers països associats al programa (Islàndia, Liechtenstein, Noruega, Macedònia del Nord, Turquia i Sèrbia). D'altra banda, es tracta d'un producte 100% contractable a través del mòbil per a clients d'imagin.

Línia enfocada a empreses

La segona línia de Skills & Education, l'orientada a aquells autònoms, empreses i organitzacions que volen perfeccionar els seus serveis, ha concedit 325 préstecs a Espanya per un valor total de 45,2 milions d'euros des de la seva entrada en vigor. Respecte a les activitats d'aquestes organitzacions, destaquen les enfocades a serveis de tutoria acadèmica, centres d'ensenyament que imparteixen classes de recuperació, cursos de repàs per a exàmens professionals, classes d'informàtica, etc.

Més informació
MicroBank incrementa un 36,2% el finançament amb impacte social
MicroBank destina 634 MEUR a projectes d'impacte social
Avui et destaquem
El més llegit