Missatges de condol i agraïment a la feina "dialogant" de Miquel Valls

Torra, Canadell, Chacón, Relat o Bonet han recordat la figura de l'expresident de la Cambra

Miquel Valls és l'expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona. | ACN Miquel Valls és l'expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona. | ACN

Miquel Valls ha mort aquest diumenge al migdia i les reaccions del món polític, econòmic i empresarial no s'han fet esperar. Començant per la del president de la Generalitat, Quim Torra, que ha enviat el seu condol a la família a través de les xarxes socials: "Descansi en pau". 

Més info: Mor Miquel Valls, l'empresari que va liderar la Cambra de Comerç de Barcelona durant 17 anys

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, que va substituir Valls el passat 17 de juny ha agraït "l'esforç per deixar la institució sanejada i patrimonialment sòlida". Sobretot, després de "la reconversió que van haver de fer les Cambres amb l'eliminació de la quota cameral" a finals del 2010. 

Canadell ha agraït "l'esforç per deixar la institució sanejada i patrimonialment sòlida"

 

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha recordat "la profunda petjada" que deixa l'expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona després d'haver estat 17 anys en el càrrec. "Per a mi va ser una persona molt pròxima, que sempre va donar suport a la ciutat. Sense dubte el trobaré a faltar", ha explicat. 

En aquest sentit, la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha agraït la seva tasca com a empresari i expresident de la Cambra de Barcelona, així com "la implicació amb el teixit empresarial" de la Generalitat. "Tot i que no coincidíem en tot, sempre vam poder expressar-nos amb molta claredat i sinceritat", ha manifestat. 

També el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han lamentat la mort de Valls i han traslladat el seu condol a la família i amics del difunt. "Vam treballar sempre amb rigor la planificació, el model i el seguiment de les infraestructures que necessita el país", ha recordat Calvet. 

Chacón: "Tot i que no coincidíem en tot, sempre vam poder expressar-nos amb molta claredat i sinceritat"

Des de la Fira de Barcelona han emès un comunicat en què lamenten la mort de Valls i li agraeixen el "suport" a la institució, de la qual en va ser vicepresident. El president de la Fira, Pau Relat, ha lloat Valls com a "persona rellevant en la història, transformació i desenvolupament" de la Fira i de la Cambra. També ha volgut reconèixer "la seva dedicació al desenvolupament econòmic i social de Catalunya". 

També la Cambra de Comerç d'Espanya ha lamentat la mort del seu exvicepresident a través d'un comunicat. El president de la Cambra de Comerç d'Espanya, José Luis Bonet, ha manifestat que "es perd un referent per a l'empresariat català i espanyol i pel sistema cameral". D'aquesta forma, ha destacat el seu "paper clau" en la posada en marxa de la Cambra espanyola així com el seu sentit d'Estat. 

"Va ser un defensor a ultrança de la tasca que realitzen les Cambres de Comerç a favor de l'empresariat i un exemple d'esforç, treball, dedicació i compromís amb l'únic objectiu d'afavorir la competitivitat de les empreses, de l'economia i del benestar econòmic i social", ha afegit. 

Bonet: "Va ser un defensor a ultrança de la tasca que realitzen les Cambres de Comerç a favor de l'empresariat"

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha recordat a Valls com "una persona amb actitud dialogant i de conciliació i amb una veu moderada en defensa dels interessos de l'activitat econòmica de Barcelona i de Catalunya". De fet, Valls era encara membre del Consell Consultiu de Foment, patronal amb la qual "sempre ha mantingut una lleial col·laboració institucional". 

Alhora, el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, ha destacat la seva tasca "molt positiva" així com la seva capacitat de diàleg o la seva col·laboració en projectes com la incubadora de la impressió 3D o la trobada de Cambres de Comerç del Mediterrani. Valls era membre del plenari del CZFB i Navarro ha admès estar "molt impactat" per la seva pèrdua. 

Més informació
Canadell: "Hem d'utilitzar la Cambra per aconseguir un Estat independent"
La Cambra passa la pilota electrònica al Barça
Avui et destaquem
El més llegit