Mobility Institute: els nous models de mobilitat

El RACC i Deloitte s'alien per impulsar el centre de recerca que analitza les noves tendències del sector

El Mobility Institute analitza les tendències de la mobilitat a ciutats com Barcelona i Madrid | iStock El Mobility Institute analitza les tendències de la mobilitat a ciutats com Barcelona i Madrid | iStock

El RACC i Deloitte han impulsat el Mobility Institute, un centre de recerca que analitza les noves tendències i models de mobilitat. L'objectiu de la plataforma és examinar com evolucionen els comportaments dels usuaris per tal d'ajudar a les empreses del sector a prendre bones decisions. De moment, compta amb 44 associats.

Entre aquests destaquen tant autoritats públiques, com l'AMB, l'ATM, els ajuntaments de Madrid, Barcelona i l'Hospitalet, i operadors tant públics com privats, com Renfe, TMB, FGC, Saba, Sagalés, Reby i Catalana Occidente, entre d'altres. Entre els àmbits de recerca hi ha els consumidors, la tecnologia, les empreses i les administracions, i s'estudien maneres de fer la mobilitat més segura, eficient, sostenible i assequible. 

Tot i que el centre de recerca s'ha presentat ara, fa uns mesos que funciona. En aquest temps, ha publicat vuit recerques temàtiques i sis documents estratègics sobre les tendències de mobilitat. A més, s'han difós les edicions trimestrals del Baròmetre de la mobilitat, que observa els canvis que es produeixen en aquest sector a Barcelona i a Madrid.    

La fita que es vol assolir és avançar cap a una mobilitat més segura, intel·ligent i sostenible, amb la vista posada en l'objectiu de reduir un 30% les emissions de CO2 a Europa de cara a l'any 2030, a més de retallar a la meitat el nombre de víctimes en accidents de trànsit. 

Més informació
Bicicletes i recerca: mobilitat sostenible a Badalona
El desig d'una nova mobilitat (però amb reptes confusos)
Josep Mateu revalida la seva presidència al Racc
Avui et destaquem
El més llegit