El Govern central aprovarà una moratòria de les hipoteques

Els treballadors que perdin la feina durant l'estat d'alarma i els autònoms que baixin en picat la facturació podran acollir-se a aquesta mesura

El president del Govern central, Pedro Sánchez, durant el Consell de Ministres virtual per aprovar la moratòria de les hipoteques | Europa Press El president del Govern central, Pedro Sánchez, durant el Consell de Ministres virtual per aprovar la moratòria de les hipoteques | Europa Press

El Govern espanyol ultima un altre paquet de mesures econòmiques per fer front a la crisi del coronavirus, que s'espera que aprovi en el Consell de Ministres. Una de les principals és que obligarà els bancs a aplicar moratòries d'un mes en el pagament d'hipoteques de treballadors que hagin perdut la feina a causa de la pandèmia i d'autònoms que hagin registrat una caiguda en picat de la facturació. 

L'objectiu és protegir els sectors més vulnerables davant la crisi del Covid-19. També amb aquesta meta, les primeres informacions confirmades sobre aquest decret indiquen que es prohibirà el tall dels subministraments bàsics (aigua, llum i gas) als col·lectius més desafavorits mentre duri la situació. 

Més info: El Govern espanyol injecta 14.000 milions d'euros de liquiditat a l'economia

A més, el paquet inclou la flexibilització dels EROs temporals, que moltes empreses ja han començat a aplicar davant la paralització de la seva activitat. També en clau laboral, el Govern de Pedro Sánchez preveu donar accés a les prestacions de desocupació tot i que no es compleixi el requisit de cotització. 

Més informació
Les mesures econòmiques de Sánchez contra el coronavirus
Mesures contra el coronavirus: "La pitjor recepta és l’austeritat"
Avui et destaquem
El més llegit