El joc de cadires de l'economia catalana

Un resum dels fitxatges més destacats del món professional

Imatge d'una cadira | iStock Imatge d'una cadira | iStock

La selecció dels anuncis més rellevants dels darrers dies: 

- Marcelino Armenter renova el seu càrrec a Criteria. El patronat de la Fundació La Caixa ha aprovat la reelecció de l’executiu canari com a conseller delegat del grup, segons s’ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. 

- Carlos Grau, exdirector general de la Fundació Mobile World Capital fins al juny de l’any passat, acaba de constituir la societat Grau Innovation Consulting SL, de la qual n’és soci i administrador únic. L’objectiu d’aquesta firma, amb domicili a Mataró, és la consultoria a empreses públiques i privades. 

- José Luis Ayllón fitxa per la CEOE. L’expolític barceloní dirigirà un nou departament d’Afers Públics i Relacions amb les Corts a l’organització empresarial. Antic estret col·laborador de Mariano Rajoy, Ayllón treballava a la consultora Llorente & Cuenca. 

- Canvis a Kave Home. Francesc Julià serà el nou CEO de la firma gironina de mobles, en substitució del seu pare: Francesc Julià Gelabert. Aquest últim, a partir d’ara, concentrarà la seva activitat a la presidència del consell d’administració. 

- Relleu a la direcció de recursos humans de Mercadona. José Jordá, en substitució de Patricia Cortizas, dirigirà un departament que encara una nova etapa amb la integració de l’àrea de botigues i prescripció.

- El consell d’administració d’Enerside Energy ha nomenat Anna Maria Birulés com a presidenta no executiva de la firma d’energia solar. L’exministra de Ciència i Tecnologia al govern de José María Aznar agafa el relleu de Tomàs Casanovas. 

- Francesc Gómez accedeix a la direcció d’operacions de Mr Wonderful. El dirigent aterra a l’empresa de regals procedent de Sivasdescalzo. Abans ha desenvolupat tasques de logística a firmes com Saltoki, Privalia, Cacaolat, Accenture i Caprabo. 

- Guillermo Ravell és la persona escollida per dirigir el negoci de Mileway a Espanya i Portugal. Enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i formació empresarial a Esade, Ravell ha exercit, entre altres tasques, d’assessor per inversors institucionals. 

- Lorenzo Viñas ha estat designat nou president del Consell de Col·legis Territorials d’Administradors de Finques de Catalunya. El mandat del dirigent, que substitueix en el càrrec a Enrique Vendrell, s'estendrà fins a l’any 2027.

- Eva Fiter dirigirà l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, un cop el consell rector de l’organisme ha validat la seva candidatura. Des de principis de l’any 2020 i fins a l’actualitat, la politòloga era gerent de la societat Pallarsactiu. 

- Juan Antonio García s’incorpora a la divisió marítima i aèria de Moldtrans. Des de les oficines de Barcelona, l’executiu s’encarregarà de les negociacions amb proveïdors i la gestió de preus a la firma de transport internacional i logística. El grup també ha incorporat Sandra Ardévol per la direcció comercial. 

- Josep Solé, nou president de l’Asociación Interprofesional Española de Carne Avícola, en substitució d’Antonio Sánchez. Solé fa trenta anys que treballa al Grup Vall Companys, on dirigeix la divisió avícola. 

- Noves incorporacions a Marimón Abogados. Marina Gómez serà la responsable de desenvolupament de negoci al despatx d’advocats. Gómez també liderarà les àrees de comunicació i màrqueting. La trajectòria laboral de l’executiva ha transitat per Roca Junyent i Roman. 

Més informació
Anna N. Schlegel i Laura Carnicero, noves conselleres de Fira de Barcelona
Canvi al Gremi de Restauració de Barcelona
Vanessa Servera, nova consellera delegada de l'Institut Català de Finances
Avui et destaquem
El més llegit