Vanessa Servera, nova consellera delegada de l'Institut Català de Finances

La fins ara directora general de Finances i Operacions de l'ICF substituirà Jordi Òliva

 Vanessa Servera, nova consellera delegada de l'Institut Català de Finances | Cedida Vanessa Servera, nova consellera delegada de l'Institut Català de Finances | Cedida

El Govern ha nomenat Vanessa Servera com a nova consellera delegada de l'Institut Català de Finances (ICF). Servera substituirà així a Jordi Òliva, qui estava al capdavant de l'ICF des del novembre del 2021.  Nascuda a Tarragona el 1976, Servera és Llicenciada en Física per la UB i té un màster en Finances per l'Institut d'Estudis Financers. Durant la seva trajectòria ha estat vinculada durant diversos anys a l'ICF: entre el 2001 i el 2004 com a analista financera, entre el 2004 i el 2008 com a cap d'Inversions Creditícies, entre 2008 i 2009 com a directora financera i entre el 2012 i el 2017 com a directora de Finances, Control, Operacions i Processos. Des del 2017 exerceix de directora general de Finances i Operacions.

L'executiu ha destacat que durant la seva carrera a l'ICF Servera ha coordinat projectes de transformació digital, homologació jurídica i migració de sistemes informàtics. En el camp de la docència, actualment és professora del Màster Internacional de Banca de la Barcelona Business School sobre Digital Banking i ha impartit classes a professionals de banca sobre Riscos Financers, Valor en Risc, Anàlisi de Clients en Banca Corporativa en diferents cursos i màsters.

Més informació
L'ICF destinarà 390 MEUR a fons de capital risc
L’ICF i l’IEF formen més de 20 directives i emprenedores en finances sostenibles
L’ICF compromet 10 milions d’euros al fons de Cathay Innovation III
Avui et destaquem
El més llegit