La Generalitat sanciona Cabify per incomplir els 15 minuts d'antelació

El Departament de Territori posa quatre multes a l'empresa amb un valor de 600 euros cadascuna

Cabify continua apostant per Barcelona | Cabify Cabify continua apostant per Barcelona | Cabify

La Generalitat fa un pas al davant i sanciona Cabify per incomplir els 15 minuts d'antelació per prestar un servei VTC. Fonts de Territori i Sostenibilitat han confirmat al TOT Barcelona que el departament ha posat quatre multes a l'empresa amb un valor de 600 euros cadascuna. El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, va informar ahir al Consell del Taxi que Territori sancionarà l'app.

Més info: La regulació VTC a Barcelona dispara les llicències a Madrid

En els casos sancionats per Territori el departament ha comprovat "l’incompliment del termini mínim de 15 minuts entre la contractació i la prestació efectiva del servei". El fundador de Cabify, Juan de Antonio, va defensar la legalitat del nou model de negoci de Cabify.​

A més, l'expedient informatiu obert l'11 de març, en què es demanava informació a Cabify sobre el nou model de negoci, s'amplia 10 dies més. El departament exigeix a Cabify que "informi de manera clara i inequívoca sobre la manera com està operant a Catalunya i, més concretament, com garanteix el respecte i el compliment de l’interval de temps mínim de 15 minuts entre la contractació i la prestació efectiva del servei establert pel decret”.

Cabify seguirà "col·laborant" 

L'empresa no ha entrat a valorar les sancions. Fonts de Cabify asseguren que seguiran "col·laborant" amb la Generalitat i atenent els peticions de Territori. "Sempre donem resposta a aquest tipus d'expedients amb la màxima diligència", afirmen.

Més informació
Neix Gowe, una startup VTC a Barcelona
Uber es queda a València, tot i el decret de VTC 'a la catalana'
SocialCar entra en el mercat dels VTC a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit