Un MWC sense contacte físic

El patronat de la MWCapital ratifica el pacte per celebrar el congrés a Barcelona fins al 2024

John Hoffman és el CEO de GSMA. | MWC John Hoffman és el CEO de GSMA. | MWC

L'organitzadora del Mobile World Congress preveu canvis en totes les etapes del congrés per assegurar que l'edició del 2021 compleix els requisits de seguretat i higiene. "El nostre objectiu és tenir un MWC sense contacte físic", ha assegurat Mats Granryd, director general de GSMA, l'organitzadora del congrés, en l'acte de ratificació del pacte perquè l'esdeveniment es faci a Barcelona almenys fins al 2024.

En una roda de premsa conjunta, el Govern espanyol, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han reafirmat l'aposta per l'esdeveniment tecnològic. La vicepresidenta tercera i ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha reivindicat el "compromís ferm" de l'executiu amb el congrés, en el dia en què s'incorpora com a nova membre del patronat. La ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital s'ha convertit en el càrrec més alt de l'Estat en seure al patronat. Durant la reunió també s'ha inclòs com a membre la secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas.

Hoffman: "El nostre objectiu és tenir un MWC sense contacte físic"

Tots han coincidit en recordar la cancel·lació de l'edició d'enguany com una decisió "molt difícil" però "encertada" i s'han conjurat per preparar conjuntament el congrés de l'any vinent. Segons ha dit Granryd, la fira del 2021 inclourà ajustaments per assegurar la seguretat dels assistents en totes les etapes: l'arribada a l'aeroport, el registre 'online', l'entrada "sense contacte", canvis en les rutes de trànsit dins del congrés i modificacions en els espais per assegurar la distància física.

"Els nostres equips estan treballant junts per aconseguir-ho", ha afirmat el director general de GSMA, que ha dit que espera que el congrés pugui ser "part" de la recuperació econòmica després de la pandèmia. "No podem esperar per tornar a treballar", ha afirmat.

Més info: MWC es queda a Barcelona fins a 2024, almenys

D'altra banda, el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha assegurat que el congrés serà "clau" en la recuperació econòmica de Catalunya després de la pandèmia de la covid-19. A més, ha reiterat la importància del "nou model de congrés" que permetrà tenir "més assistents que mai" gràcies a la connexió telemàtica.

En la mateixa línia, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que està "convençuda" que la fira de l'any que ve serà un esdeveniment innovador que "arribarà a molta més gent". L'ampliació del contracte fins al 2024 és "una excel·lent notícia" per Colau, que ha reclamat al govern espanyol que "no oblidi les ciutats" tot recordant que el MWC se celebra a l'Estat gràcies a l'ecosistema tecnològic que hi ha a Barcelona.

A més, l'alcaldessa també ha demanat a Puigneró que "vetlli" perquè els centres de recerca de la ciutat rebin els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

Segons Pau Relat, president de Fira de Barcelona, la ratificació de l'acord d'extensió del congrés a la capital catalana "llança un clar missatge al món" que els socis del patronat volen "construir un futur brillant". L'acord ratificat aquest dijous ha de provocar que el MWC serveixi de referència pel reinici de l'activitat empresarial, ha afegit Relat. El Mobile World Congress es farà de l'1 al 4 de març de l'any vinent.

El patronat està format per representants del Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital, la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona, GSMA, Telefònica, Vodafone, Orange, Damm i CaixaBank.

Més informació
MWC 2021: el més gran i millor de la història (i el més barat)
Avui et destaquem
El més llegit