Naturgy inverteix 39 MEUR en el nou parc eòlic Torozos II

El projecte comptarà amb una potència instal·lada de 35,2 MW, elevant fins als 780 el total renovable de la companyia a Castella i Lleó

El parc eòlic Torozos II, a Castromonte (Valladolid) | Cedida El parc eòlic Torozos II, a Castromonte (Valladolid) | Cedida

Naturgy ha posat en marxa la producció energètica al nou parc eòlic Torozos II, el segon al municipi val·lisoletà de Castromonte. Amb una inversió superior als 39 milions d'euros, la multinacional energètica comptarà amb una potència instal·lada de 35,2 MW, el que eleva el total a la comunitat autònoma de Castella i Lleó fins als 780 MW.

El parc compta amb un total de 16 aerogeneradors, i està preparat per una producció energètica anual de fins a 101,5GWh. Segons la companyia, seria l'equivalent al consum d'unes 29.100 llars, un abast significatiu per a províncies de la regió com Àvila, Palència o Segòvia, on suposa prop de la meitat dels habitatges.

Segons Naturgy, l'aportació energètica de Torozos II "permet desplaçar l'ús de fonts de generació elèctrica convencionals", fet que permetria, asseguren, reduir 64.600 tones d'emissions contaminants l'any, i fins a un milió en tota la seva vida útil. A més, la construcció, operació i manteniment del parc eòlic generarà 460 llocs de treball entre directes i indirectes.

Més informació
Naturgy guanya 557 MEUR tot i les provisions per Metrogas
Naturgy afegirà a la xarxa comercial la planta de Vila-sana
Avui et destaquem
El més llegit