Naturgy guanya 557 MEUR tot i les provisions per Metrogas

La sentència condemnatòria contra la xilena participada per la companyia afecta la companyia en uns 126 milions d'euros

El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés | EP El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés | EP

Naturgy tanca el primer semestre de l'any amb un benefici net de 557 milions d'euros tot i el cop als comptes de la sentència a la particiada xilena Metrogas després d'una sèrie de demand. La multinacional espanyola s'ha vist obligada a provisionar la part proporcional que hauria de pagar per la sentència, pendent de les apel·lacions pertinents. La sentència judicial recull una possible sanció de fins a 312 milions d'euros, el que obliga Naturgy a provisionar fins a 126 MEUR, corresponents al 55,6% de la titularitat de l'empresa.

En un context d'elevada volatilitat que s'afegeix al cop que suposa la sentència contra Metrogas, Naturgy ha conservat la tendència positiva amb un Ebitda ordinari de 2.184 milions d'euros, un 11% més en termes interanuals, sobre la base d'un bon comportament del negoci internacional de venda majorista de gas. Per la seva banda, el negoci de les renovables ha incrementat el seu Ebitda, així com la potència instal·lada, que ja supera els 5,3 GW.

La presència als mercats internacionals, segons confirma la mateixa naturgy, ha estat "desigual". La demanda registra un augment substancial a regions com l'Estat, Brasil o Mèxic, on l'elasticitat dels mercats energètics comença a accelerar el consum; si bé ha crescut a ritmes molt més baixos a la resta d'Amèrica Llatina. Per la seva banda, els preus de les matèries primeres han registrat augments "sense precedents" a causa del conflicte a Ucraïna, amb augments del 66% del barril Brent. El gas ha estat el que més ha patit les pujades, amb un NBP que ha triplicat el seu preu.

Davant aquesta situació, Naturgy manté la seva aposta per les renovables, amb especial focus en noves propostes per al mercat gasísticc que permetin "al país aprofitar la qualitat de la xarxa de subministrament" d'aquest combustible. Així, treballa amb una cartera de projectes de connexions amb plantes de biometà que suposarà la injecció de 6 Twh/ any a l'Estat. A aquesta tendència s'afegeix l'aposta per projectes d'hidrogen i biometà per valor de 4.000 milions d'euros, després de la nova planta instal·lada a Catalunya que injectara 12 Gwh/any a la xarxa energètica.
 

Més informació
Naturgy afegirà a la xarxa comercial la planta de Vila-sana
Naturgy i Ruralia creen la primera empresa per el reciclatge integral de parcs eòlics
Avui et destaquem
El més llegit