El nombre de viatgers en autobusos i metro creix a Barcelona

La xarxa de transports segueix a amb xifres a l'alça, però per sota els nivells de la prepandèmia

Els viatgers a la xarxa d'autobusos creixen | ACN Els viatgers a la xarxa d'autobusos creixen | ACN

La xarxa d'autobusos de Catalunya va tancar l'agost amb gairebé 13,4 milions de passatgers transportats, un 27,4% més que el mateix període de l'any passat. Segons l'Estadística de Transport de Viatgers, publicada aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), Catalunya va registrar el segon increment més accentuat de l'Estat, superada només per Múrcia (43,3%). No obstant això, el volum de passatgers es manté un 31% per sota els nivells registrats l'agost de 2019, quan encara no havia esclatat la pandèmia. Pel que fa al metro de Barcelona, la xifra d'usuaris durant l'agost va créixer un 45,7% en termes interanuals, fins als 18,9 milions. La xifra, però, és un 21,4% inferior als registres previs a la crisi de la covid-19.

Pel que fa al transport en autobús a la capital catalana, l'evolució és molt similar. Durant el vuitè mes de l'any, la xarxa de busos de Barcelona va transportar 9,5 milions d'usuaris, un 28,1% més que l'exercici anterior. En comparació a l'agost de 2019, però, la xifra de passatgers és un 31,5% inferior.

Al conjunt de l'estat, fins a 216,1 milions de persones van utilitzar el transport públic a l'agost, un 27,8% més que l'any passat. La xifra inclou el transport urbà, l'interurbà i l'especial i discrecional. Pel que fa al transport urbà, es van registrar més de 133,5 milions d'usuaris durant l'agost, un 24,5% més en termes interanuals. Pel que fa al metro en concret, el nombre de passatgers va incrementar-se un 31,1%, sent Barcelona la ciutat que va presentar un major repunt.

Quant al transport interurbà, aquest va transportar fins a 70,8 milions de viatgers, un 27,8% més respecte a l'agost de l'any passat. Per tipus de transport, l'aeri va créixer un 57,7%, el marítim un 34,9%, el ferrocarril un 27% i l'autobús un 25,8%. Dins el ferrocarril, destaca el comportament dels trens de llarga distància, que van doblar el volum de viatgers en comparació al darrer agost, amb més de dos milions de viatgers. Pel que fa als trens de mitja distància i de rodalies, els increments van ser del 56,4% i del 21,2%, respectivament. Finalment, el transport especial i discrecional va registrar 11,6 milions d'usuaris a l'agost, un 85% més en termes interanuals.

Més informació
El transport públic recuperarà els 1.000 milions de passatgers el 2022
El transport públic a Barcelona perd passatgers per la covid
Avui et destaquem
El més llegit