La normativa sobre climatització de locals inclourà excepcions

La ministra Teresa Ribera descarta "limitacions o prohibicions" als domicilis particulars i confirma que la imposició de sancions correspondrà als governs autonòmics

Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra de Transició Energètica del govern espanyol | H. Bilbao | Europa Press Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra de Transició Energètica del govern espanyol | H. Bilbao | Europa Press

Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra de Transició Energètica del govern espanyol, ha precisat aquest divendres que la nova normativa d'estalvi energètic contemplarà excepcions en llocs de treball que reclamin menys temperatura de la que preveu el pla anunciat. "Si a un determinat espai es justifica perquè és necessària una temperatura diferent, es pot donar per bo", ha assenyalat en declaracions a Catalunya Ràdio.

La ministra de Transició Energètica indica que les condicions laborals marcaran l'aplicació d'aquesta norma i ha recordat que el pla ja preveu una diferenciació entre feines "sedentàries i en moviment". D'altra banda, nega que hi hagi hagut falta de diàleg en l'elaboració de les mesures, però s'ha mostrat oberta a "suggeriments".

“No tenim cap intenció d'imposar restriccions dins de les cases. Recomanacions, sí, moltes clàssiques de comportament amb els termòstats, les finestres o els electrodomèstics, però no hi ha intenció d'imposar limitacions o prohibicions a les llars”, assenyala la ministra.

Teresa Ribera, ministra de Transició Energètica: les sancions pels incompliments de la nova normativa d’estalvi energètic correspondran a les comunitats autònomes

Sobre qui ha de ser responsable de multar i perseguir els incompliments de la nova norma, Ribera confia que "no hi hagi sancions perquè tothom compleixi". Tanmateix, reconeix que la competència d'execució de la normativa és de cada comunitat autònoma.

En resposta a les crítiques del Govern català per la falta de diàleg en el disseny del paquet de mesura sobre estalvi elèctric, Ribera assegura que es va debatre, la setmana passada, amb les comunitats autònomes a les conferències sectorials de medi ambient i d'energia amb els consellers de totes les comunitats.

"Sempre que algú reclama diàleg, cal activar totes les vies de diàleg. El que no ha passat és que això hagi passat sense diàleg previ", indica. D'altra banda, no ha descartat incorporar "suggeriments" al pla de contingència d'estalvi energètic que prepara ara el govern estatal.

Més informació
PimeComerç reclama que l'estalvi energètic sigui temporal
Avui et destaquem
El més llegit