PimeComerç reclama que l'estalvi energètic sigui temporal

La secció de retali de la patronal de la petita empresa alerta de "disfuncions" si les mesures d'eficiència es mantenen de forma indefinida

PimeComerç alerta de possibles danys al rendiment de les empreses del sector si les mesures són massa severes | ACN PimeComerç alerta de possibles danys al rendiment de les empreses del sector si les mesures són massa severes | ACN

PimeComerç ha demanat que les mesures d'estalvi i eficiència energètica del Govern central siguin temporals. La sectorial de la patronal catalana de la petita i mitjana empresa alerta de les "disfuncions" que es podrien produir a diversos negocis del país en cas que les exigències de l'executiu central s'allarguessin en el temps.

Les mesures anunciades al Butlletí Oficial de l'Estat el passat dimarts passen per la limitació a 27 graus de l'aire condicionat d'espais comercials, edificis públics, infraestructures de transports, espais comercials i hotels; així com el sostre de 19 graus per als mateixos establiments a la calefacció durant l'hivern, entre altres mesures.

El president de la sectorial patronal, Àlex Goñi, si bé accepta la necessitat de l'estalvi energètic en un context de tensió internacional, considera que les mesures "s'haurien d'haver pres en consens i diàleg amb els diversos sectors afectats". El dirigent empresarial ha proposat que les noves normes estiguin subjectes a l'escenari geopolític i als fluxes del mercat energètic; així com de les necessitats de cada activitat i la seva situació.

Així, Goñi ha reclamat "ponderar la duració i l'abast de les mesures en funcions de cada sector i la seva conjuntura". Segons el president de PimeComerç, especialment de cara a activitats per al públic com el retail o l'hostaleria, cal "trobar un equilibri per donar passes cap a l'estalvi energètic i millorar els serveis als clients", tot reclamant una regulació que no qüestioni el confort als locals.

Més informació
L’energia i l’obra pública enfonsen les fàbriques de ciment
Foment rebutja la proposta d'estalvi de gas dels 'frugals'
Avui et destaquem
El més llegit