L'OCDE reconeix que el creixement del PIB és "dèbil"

L'organització estima que l'economia espanyola registrarà una millora del 0,2%, per sota la mitjana

Les previsions de l'OCDE | iStock Les previsions de l'OCDE | iStock

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha reconegut que el creixement del PIB a nivell global és "dèbil" i no preveu millores respecte als darrers mesos. Segons les previsions econòmiques publicades, el creixement econòmic al conjunt dels països que es troben dins l'organització serà del 0,4%, el mateix que es va registrar durant el trimestre anterior i lluny de la millora de l'1,2% corresponent al darrer trimestre de 2021, just abans de l'esclat de la guerra d'Ucraïna. En el cas espanyol, les previsions de l'OCDE estimen un creixement per sota la mitjana, del 0,2%, xifra que contrasta amb la millora de l'1,5% anotada durant el trimestre anterior.

En altres països com França i Itàlia, en canvi, la caiguda del consum domèstic ha tingut un pes és rellevant en l'evolució del PIB. En el cas francès, es calcula que l'economia creixerà un 0,2% el tercer trimestre (en l'anterior ho va fer un 0,5%), mentre que en el cas italià s'estima una millora del 0,5% (durant el segon trimestre va ser de l'1,1%).

Els estats de l'OCDE més castigats, però, continuen sent aquells més propers a Ucraïna i els que tenen una major dependència del gas rus. Els exemples més destacats són Letònia (-1,7%), Eslovènia (-1,4%) i Estònia (-1,3%).

Més informació
La inflació dóna un respir a l'OCDE
L'OCDE preveu una pèrdua de l'impuls del creixement de l'economia espanyola
L'OCDE defensa un 'Pla Marshall' per a Ucraïna
Avui et destaquem
El més llegit