Les Falles omplen el 85% dels hotels de València

Creix el turisme rural, que omple el 26% dels seus establiments, però cau la despesa en comparació al 2018 amb una mitjana de 183 euros pels cinc dies

L'ocupació als hotels de València s'incrementa un 12% per Falles | iStock L'ocupació als hotels de València s'incrementa un 12% per Falles | iStock

Els hotels de València assoliran una ocupació del 85% durant les Falles, xifra que representa un increment del 12% respecte a les previsions inicials. Així ho reflecteixen les dades publicades per la patronal Hosbec, que posa damunt la taula que la previsió era que els hotels s'omplissin un 73%, però sosté que, ja des del dia abans que comencés la festa, ha escalat fins el 85%. El fet que el 2018, el dia de Sant Josep fos dilluns i fos festiu a Madrid va elevar l'ocupació fins el 80%.

Més info: Preu de les Falles: ascens i caiguda del cost per ninot

Segons els associats de HosbecValencia, les reserves d'última hora han fet que la xifra prevista s'hagi incrementat en el darrer moment. Ara bé, el preu mitjà s'ha reduit si es compara amb el 2018, quan era de 191 euros de mitjana en el període de temps comprès entre el 15 i el 19 de març, mentre que aquest 2019 és de 183 euros de mitjana.

També ha crescut el turisme rural durant les Falles, que ha omplert el 26% dels seus establiments, segons dades publicades per EscapadaRural.com.

Més informació
Emprendre per Falles
Més trens per veure les Falles
L'ocupació en les Falles creixerà un 12%
Avui et destaquem
El més llegit