L'oferta de compra del BBVA es va llançar "sense negociacions prèvies"

El conseller delegat del Banc Sabadell avisa que l'opa preveu una reducció de costos de més del 40%

Exterior de la seu del BBVA | BBVA Exterior de la seu del BBVA | BBVA

El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, ha afirmat aquest dijous que l'oferta de compra del BBVA sobre l'entitat vallesana es va llançar "sense negociacions prèvies". En un acte d'IESE a Madrid, ha relatat que l'opa va començar amb una carta al president del banc a finals d'abril. En aquell moment, ha dit, es van designar uns assessors jurídics i financers "de primer nivell". Pel que fa a la situació actual del banc, ha dit que la previsió de l'opa de reduir els costos més d'un 40% ha generat "preocupació" entre molts dels empleats.

Per la seva banda, fonts del BBVA han reafirmat que els contactes van començar "a mitjan abril", tal com van expressar a la roda de premsa del 9 de maig.

La previsió de l'opa de reduir els costos més d'un 40% ha generat "preocupació" entre molts dels empleats

També han assegurat que totes les xifres que han traslladat, inclosos els "costos de reestructuració estimats" de 1.450 milions d'euros abans d'impostos, han estat calculades "amb el màxim rigor".

Finalment, han reiterat que respecten que González-Bueno defensi la decisió que va prendre el Consell d'Administració quan va rebutjar l'oferta de BBVA, i han recordat que "ara són els accionistes" del Sabadell els que s'han de pronunciar sobre l'oferta que l'entitat basca "els ha fet directament".

 

 

Més informació
L’ICF i BBVA financen un projecte de millora de l’hospital de la Fundació Puigvert
El Sabadell acusa el BBVA de vulnerar el règim de les opa
La Generalitat reclama per carta a la Comissió Europea i a la CNMC que evitin l'OPA hostil del BBVA
Avui et destaquem
El més llegit