El Sabadell acusa el BBVA de vulnerar el règim de les opa

L'entitat ha traslladat el fet a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per tal que el mercat "compti amb informació completa i transparent i es garanteixi un procés ordenat i correcte"

Edifici del Banc Sabadell a Sant Cugat del Vallès | EP Edifici del Banc Sabadell a Sant Cugat del Vallès | EP

El Banc Sabadell ha acusat el BBVA de vulnerar el règim de les ofertes públiques d'adquisició de valors amb l'anunci de l'opa hostil que ha plantejat contra l'entitat financera catalana, després que els seus directius rebutgessin l'oferta amistosa inicial de la competidora basca. Després d'anunciar l'opa hostil, els responsables de BBVA han convocat analistes i inversors a una presentació de l'operació. Banc Sabadell considera que la informació que s'ha donat introdueix "dades incompletes que poden afectar el mercat". L'entitat ha traslladat el fet a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per tal que el mercat "compti amb informació completa i transparent i es garanteixi un procés ordenat i correcte".

En concret, els directius del Sabadell opinen que el BBVA ha incomplert la normativa de les ofertes públiques d'adquisicions de valors pel que fa a l'article 32.1, que estableix que des de l'anunci públic de l'oferta i fins a la presentació d'aquesta "l'oferent, els membres dels seus òrgans d'administració i direcció, els seus accionistes de control, els seus assessors, les persones amb les quals actuï concertadament i les altres que intervinguin en l'operació s'abstindran de difondre o publicar per qualsevol mitjà qualsevol dada o informació que no consti a l'anunci previ de l'oferta".

L'entitat ha traslladat el fet a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per tal que el mercat "compti amb informació completa i transparent 

Cal recordar que a primera hora d'aquest matí el BBVA ha llançat una opa hostil per prendre el control del Banc Sabadell, segons ha confirmat en un comunicat publicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'oferta del banc basc és la mateixa que el consell d'administració del Sabadell va rebutjar: 1 acció de nova emissió per cada 4,83 accions del Sabadell, una prima del 30% respecte al valor del 29 d'abril. Segons el Sabadell, l'oferta "infravalora" el valor de l'entitat catalana. Ara, seran els accionistes els que prenguin la decisió, i prop de la meitat són petits inversors. A diferència del que passava amb l'oferta amistosa de la setmana passada, ara el BBVA no reserva "cap avantatge" als accionistes ni membres del consell d'administració del Sabadell.

El govern espanyol i el català, Foment del Treball, sindicats i entitats de consumidors s'han mostrat contraris a l'operació, que suposaria una concentració del mercat financer i una possible pèrdua de competitivitat per als clients bancaris.

 

 

 

 

Més informació
Abordatge al Banc Sabadell
La Generalitat reclama per carta a la Comissió Europea i a la CNMC que evitin l'OPA hostil del BBVA
L'empresa al dia #7: salut digital, l'opa hostil a Banc Sabadell i molt més
El BBVA anuncia una OPA hostil per fer-se amb el control del Banc Sabadell
El BBVA va descartar al Sabadell una millora de l’oferta perquè havia “esgotat” el seu marge
Avui et destaquem
El més llegit