Al mercatlaboral els estudis de postgrau són el nivellformatiu menys sol·licitat com a requisit obligatori entre les ofertes que requereixen formació específica. Per tant, no són un requisit obligatori a l'hora d'optar a un llocdetreball, però, en molts casos sí que es converteixen en un element diferenciador per a les empreses a l'hora d'escollir un candidat o un altre, sobretot, en posicions que requereixen una major especialització.
En aquest sentit, el portal de treball Infoempleo i LHH Recruitment Solutions han elaborat una anàlisi de les titulacions de postgrau amb més sortides professionals, que s'engloba dins de l'Informe Infoempleo Adecco 2022: Oferta i demanda de feina a Espanya.
Catalunya presenta la segona taxa d'ocupació autonòmica més gran per a aquests titulats
A Catalunya, un 2,15% de les ofertes requereixen estudis de postgrau als candidats, davant de l'1,89% a l'Estat. Així, la taxa d'ocupació és superior (91,9%) respecte de la resta de l'Estat (87,3%). De fet, Catalunya presenta la segona taxa d'ocupació autonòmica més gran per a aquests titulats, només per darrere de La Rioja (94,3%). D'altra banda, cal tenir en compte que la taxa d'ocupació de titulats universitaris a l'Estat és del 86,1%.
Catalunya, una de les comunitats que menys demana estudis de postgrau
Així i tot, Catalunya és una de les comunitats que menys demana aquest tipus de titulació a l'Estat, situant-se en la penúltima posició del rànquing. Les Illes Canàries és la regió que ha experimentat l'increment més gran en les ofertes d'ocupació que requereixen disposar d'un postgrau (7,72% de les vacants), i es col·loca al capdavant, només superada per Melilla (9,73%) i Ceuta (8,91%). Un any enrere, l'arxipèlag canari era la quarta regió que atorgava més importància a aquesta formació.
Auditoria i relacions públiques, els sectors més demandants
Durant el passat any, i per segon exercici consecutiu, l'auditoria és el sector que ha demanat més candidats amb formació de postgrau en les seves ofertes de feina a l'Estat (22,39%) augmentant 6,11 punts percentuals respecte a l'exercici anterior (el segon major creixement sectorial).
Al segon lloc puja, després d'experimentar l'increment interanual més gran, el sector de relacions públiques (16,67%), una activitat que el 2020 ni tan sols apareixia entre els sectors que demanaven personal amb formació de postgrau, però que des de llavors no ha parat de créixer.