L'organització del MWC es reuneix d'urgència després de la baixa de Nokia

La GSMA avança un dia la reunió per decidir si es mantenen les dates del Mobile, s'ajorna o es cancel·la

Nokia presenta un nou mòbil a l'edició anterior del MWC | Europa Press Nokia presenta un nou mòbil a l'edició anterior del MWC | Europa Press

La decisió sobre si el Mobile World Congress (MWC) es manté com estava previst (del 24 al 27 de febrer), s'ajorna o es cancel·la s'ha avançat. La GSMA havia convocat una reunió per a aquest divendres, però n'ha convocat una altra d'urgent per al dimecres a les 14.00 hores. 

Més info: La GSMA decidirà divendres si cancel·la o no el MWC

L'anunci ha arribat després que una altra de les grans companyies que havia d'exposar al congrés hagi suspès el seu viatge arrel del coronavirus. Ha estat Nokia, que s'afegeix a una trentena d'empreses més que han anat cancel·lant la seva participació a l'esdeveniment. El degoteig de baixes ha motivat la convocatòria de la reunió urgent. 

Nokia ha comunicat que prenia una "decisió prudent" i que posava com a "prioritat absoluta" la salut i la seguretat dels seus treballadors. L'estand de la firma finlandesa era un dels principals de la fira, juntament amb Huawei i Sony, que també va anunciar que cancel·lava la seva participació. 

Una altra de les darreres empreses que han anunciat que no assistiran al congrés de Barcelona ha estat Deutsche Telekom, la major operadora d'Europa.  

L'administració insisteix 

Tot i que tot apunta que hi haurà alguna modificació de plans respecte al MWC, l'administració insisteix en què no hi ha cap problema per celebrar-lo tal i com estava previst. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegura que Barcelona està "perfectament preparada" per acollir l'esdeveniment. Colau considera que no hi ha motius per adoptar mesures extraordinàries, ja que "el que ens diuen els màxims representants de les administracions públiques en matèria de sanitat és que no hi ha cap motiu per adoptar mesures d'emergència, que no hi ha cap cas de coronavirus a la Península". 

Més informació
Les últimes retirades del MWC: Rakuten, AppsFlyer, Royole, AT&T i McAfee
Facebook i Cisco també es retiren del MWC
Avui et destaquem
El més llegit