La GSMA decidirà divendres si cancel·la o no el MWC

Fins ara, s'han augmentat les mesures preventives arran de l'alerta del coronavirus, mentre que més de 10 empreses anuncien que no participaran

El CEO de la GSMA, John Hoffman | Europa Press El CEO de la GSMA, John Hoffman | Europa Press

La GSMA, entitat que organitza el Mobile World Congress (MWC), celebrarà divendres a Barcelona el seu consell general ordinari, convocat fa mesos i que té lloc cada any abans del saló, en el qual pot analitzar si en cancel·la o no la celebració, després de les baixes de companyies que s'han conegut en els darrers dies davant el brot de coronavirus, han informat fonts coneixedores a Europa Press.

Més info: Degoteig de baixes pel coronavirus: perilla el MWC?

El MWC està previst que se celebri des del dilluns 24 de febrer al dijous 27 als recintes de Montjuïc i Gran Via de Fira de Barcelona, i també compta amb activitats a La Farga de l'Hospitalet de Llobregat.

L'empresa nord-americana Intel i la xinesa Vivo han confirmat que no participaran en el congrés mundial de mòbils, i se sumen així a altres companyies com Ericsson, Amazon, Sony, LG, Umidigi, Nvidia, NTT Docomo i Gigaset que han anunciat que no hi assistiran, mentre que Xiaomi ha confirmat que sí que hi participarà.

Més mesures preventives

Fins ara, des de la GSMA, s'han augmentat les mesures preventives arran de l'alerta del coronavirus, de manera que els participants de el MWC que arribin d'Hubei (Xina) no podran accedir a l'esdeveniment, i es mesurarà la temperatura a tots els assistents.

A més a més, totes les persones que hagin estat a la Xina necessitaran una prova que demostri que han estat fora del país 14 dies abans de l'esdeveniment, en el qual es preveu que participin 2.800 expositors. Aquestes mesures se sumen a altres com l'augment de dispensadors de sabó desinfectant, el canvi de micròfons dels conferenciants i la recomanació als assistents d'evitar donar-se la mà per saludar-se.

Aquest any el telèfon 24 hores per a incidències que posa a disposició el MWC també comptarà amb una persona específica que atendrà trucades en matèria de salut i es disposarà de dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), com en edicions anteriors.

Més informació
Puigneró assegura que el MWC "no penja d'un fil"
Sony també cancel·la la seva participació al MWC
El MWC prohibirà l'entrada a qui hagi estat a la Xina menys de dues setmanes abans
Avui et destaquem
El més llegit