Les propostes econòmiques d'Institut Ostrom per combatre la crisi

Facilitar l'acomiadament, la suspensió d'impostos o una renda bàsica universal amb reemborsament són algunes de les propostes

Coronavirus Passeig de Gràcia Barcelona Coronavirus Passeig de Gràcia Barcelona

El think tank Institut Ostrom ha publicat el recull 20 respostes liberals al coronavirus. En aquest document s'inclouen propostes de política econòmica per fer front al xoc de l'oferta i la demanda que està suposant la covid-19, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

La situació en què s'emmarquen aquestes mesures és "complexa", com el mateix Institut reconeix. Per una banda, la temporalitat de la crisi, la qual no se sap quant es pot allargar. Per altra, la intensitat que podrà cobrar aquesta crisi. L'entitat suggereix que "la identificació dels individus immunitzats serà essencial per accelerar la recuperació econòmica".

Més info: El coronavirus provoca una "pertorbació sense precedents" en l'economia

Tenint aquestes qüestions en ment el think tank considera mantenir la liquiditat i la solvència dels diversos ens del sistema econòmic prioritari. Per això entre les seves propostes s'inclou també la suspensió d'impostos a empreses i autònoms. També remarquen la importància dels mecanismes de flexibilització temporal de plantilles en contextos com aquests.

L'Institut Ostrom veu aquesta crisi com una oportunitat per aprendre dels errors passats i valorar la importància de la llibertat, fent especial menció a la defensa d'aquesta llibertat un cop passada la pandèmia.

Més informació
El coronavirus confina l'economia
Avui et destaquem
El més llegit