• Economia
  • Els pastissers catalans esperen bones vendes de les coques tradicionals i farcides per Sant Joan

Els pastissers catalans esperen bones vendes de les coques tradicionals i farcides per Sant Joan

Entre les preferides, destaca la de brioix amb fruita confitada, la de pinyons i la de full amb llardons

    Tres coques de Sant Joan de crema i fruites, del gremi de forners de Lleida | L. Cortés (ACN)
    Tres coques de Sant Joan de crema i fruites, del gremi de forners de Lleida | L. Cortés (ACN)
    Redacció VIA Empresa | ACN
    Barcelona
    19 de Juny de 2025

    El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu un Sant Joan amb un volum de vendes de coques molt similar al de l'any passat. Tot i que el sector evita donar xifres concretes, la perspectiva és positiva, amb la previsió que el fet que la revetlla caigui en dilluns pot allargar les vendes durant tot el cap de setmana previ.

     

    En els darrers anys, a més, s'ha detectat un interès creixent per les coques farcides de crema o nata. Els professionals insisteixen a posar en relleu la qualitat dels ingredients que les pastisseries tradicionals fan servir, com ara farines, fruites o pinyons, per davant dels que poden emprar els productors que comercialitzen els seus productes en supermercats o grans superfícies.

    Segons el gremi, les coques artesanes tradicionals continuen sent les més sol·licitades. Entre les preferides, destaca la de brioix amb fruita confitada, la de pinyons i la de full amb llardons.

     

    El dilluns, un bon dia

    El fet que aquest any la revetlla caigui en dilluns suposa un plus per als pastissers, que asseguren que les comandes es començaran a fer de cara al cap de setmana. "Segurament es vendran moltes coques tant a l'interior com al litoral, i molta gent aprofitarà el cap de setmana per tastar i encarregar les coques amb antelació", augura Miquel Zaguirre, president del Gremi, que destaca que la coca s'ha convertit en un element de festa per compartir amb família i amics.

    Amb tot, el president dels pastissers ha reivindicat el valor afegit que comporta l'elaboració artesanal de la coca per sobre de les industrials: "Treballem amb ingredients frescos i de qualitat, i amb fermentacions lentes que donen aroma i esponjositat".