Els pastissers descarten apujar preus per Pasqua

Esperen igualar les xifres de l'any passat, venent més de 700.000 pastissos dedicats a Lewandowski, Putellas o Gavi

Expositor de mones sense gluten ni lactosa | ACN Expositor de mones sense gluten ni lactosa | ACN

El Gremi de Pastisseria de Barcelona espera que enguany es venguin més de 700.000 mones artesanes a tot Catalunya, una xifra molt similar a la de 2022. Tot i l'augment de costos que pateixen per culpa de l'encariment de l'energia, des del sector descarten incrementar preus.

Més info: Els pastissers es marquen l'objectiu d'igualar el 2019: 700.000 mones de Pasqua

"La mona de Pasqua és una peça artística, fruit de creativitat del pastisser, que hi dedica hores de feina artesana i això ja es reflecteix en el preu. Encara que la xocolata de qualitat que utilitzem s'hagi encarit al voltant d'un 17%, no podem moure preus", ha ressaltat el president del gremi, Antoni Bellart. Tanmateix, confia que la Pasqua sigui un èxit a les pastisseries. "És una tradició molt arrelada", reconeix.

Bellart: "Encara que la xocolata de qualitat que utilitzem s'hagi encarit al voltant d'un 17%, no podem moure preus"

Segons ha destacat el gremi en un comunicat, la campanya de mones d'aquest 2023 tindrà a futbolistes blaugranes com Gavi, Lewandowski, Alèxia Putellas o Aitana Bonmatí com a principals protagonistes i novetats. També es preveu vendre pastissos amb referències a Dimecres, un personatge de la Família Adams que ha recobrat protagonisme arrel d'una nova sèrie de Netflix.

D'altra banda, els pastissers han col·laborat amb la Universitat de Barcelona per crear la Mia, una figura de xocolata que representa una nena científica i que cada any es dedicarà a una disciplina diferent. L'objectiu és promoure i divulgar la ciència i despertar les vocacions científiques entre els infants. Es vendrà en una trentena de pastisseries de Barcelona i al Museu de la Xocolata.

Més informació
Pastissers catalans s’uneixen per servir les mones de Pasqua a domicili
Les mones de Pasqua del súper també poden ser de proximitat
La venda de mones de Pasqua s'estabilitza
Avui et destaquem
El més llegit