La patronal càrnia reclama a la CE evitar una guerra comercial al sector porcí amb la Xina

Anafric lamenta aquest "estira i afluixa" entre potències i recorda que Espanya és el primer exportador

Espanya és el primer exportador de carn de porc al país asiàtic | ACN Espanya és el primer exportador de carn de porc al país asiàtic | ACN

La patronal càrnia Anafric ha demanat al govern espanyol que forci la Comissió Europea a negociar amb la Xina per evitar una guerra comercial al sector porcí. La Xina va anunciar ahir dilluns que obria una investigació per "competència deslleial" de les importacions europees de porc, pocs dies després que Brussel·les hagués comunicat la seva intenció d'imposar aranzels als cotxes elèctrics xinesos.

Més info: Brussel·les anuncia aranzels de fins al 38% als cotxes elèctrics xinesos

El president d'Anafric, José Friguls, ha lamentat aquest "estira-i-arronsa" entre potències, ha recordat que Espanya és el primer exportador de carn de porc al país asiàtic (560.488 tones de carn i elaborats porcins per valor de 1.223 milions d'euros) i ha afirmat que la investigació antidumping provocarà un "enorme perjudici econòmic".

Espanya és el primer exportador de carn de porc al país asiàtic

La patronal càrnia indica que les empreses exportadores de carn de porcí tenen 20 dies per personar-se i registrar-se a la web del Ministeri de Comerç xinès i, a partir d'aquí, començarà una investigació exhaustiva que pot durar fins a un any i mig. "Mentre no s'imposin mesures provisionals per part de la Xina, el flux comercial hauria de seguir amb normalitat", ha avançat Friguls, que aposta per una "entesa" en les relacions comercials entre la Unió Europea i la Xina.

En paral·lel, el sector porcí espanyol es posa a disposició de les autoritats xineses per compartir "tota la informació que sol·licitin".

Més informació
El tràfic del Port de Barcelona creix un 8,1% i es recuperen els intercanvis amb la Xina
Els cellers catalans promouen els seus vins a la Xina
La Xina rebaixa per sorpresa els tipus d'interès per impulsar l'economia
Avui et destaquem
El més llegit