El tràfic del Port de Barcelona creix un 8,1% i es recuperen els intercanvis amb la Xina

Els creueristes augmenten un 8% durant el primer trimestre, fins a 315.323

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en projectes innovadors i de descarbonització | ACN El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en projectes innovadors i de descarbonització | ACN

El tràfic total del Port de Barcelona durant el primer trimestre va créixer un 8,1% respecte del mateix període de fa un any, fins als 16,8 milions de tones. El tràfic de contenidors va impulsar les xifres, ja que va sumar 951.062 TEU, un 22,9% interanual més, segons les dades publicades per la infraestructura portuària. Els intercanvis amb la Xina, el principal mercat del port, van recuperar els registres positius, tot i que van reduir el seu pes sobre el total.

En concret, les importacions i exportacions amb el país asiàtic van representar el 26,7% entre gener i març. El tràfic de vehicles va baixar un 6,3%, mentre que el de passatgers va incrementar-se un 9,1%. Els creueristes van augmentar un 8%, fins als 315.323. Pel que fa als passatgers, en total entre gener i març se'n van moure 563.535. A banda dels creueristes, el port ha destacat els 248.212 passatgers de ferri, que van representar un augment del 10,6% respecte de l'any anterior. 

A banda de la Xina, el Port de Barcelona ha ressaltat com a països "més dinàmics" els Estats Units, Turquia, Vietnam, Egipte i el Marroc

El Port de Barcelona també ha precisat que durant el primer trimestre els granels sòlids van registrar un descens del 15,5% pels retrocessos del tràfic de ciment i sal comuna. En el cas dels líquids la caiguda va ser del 7,4% per la baixada del gas natural (-45,1%). Les unitats de transport intermodal (UTIs) van mantenir les xifres positives, amb un creixement del 3,7% interanual.

Quant al tràfic de vehicles, la caiguda del 6,3% representa que es van moure 184.630 automòbils. El Port de Barcelona ho ha atribuït al descens de les importacions, ja que les exportacions van créixer un 13,7%. Per països, a banda de la Xina el Port de Barcelona ha ressaltat com a "més dinàmics" els Estats Units, Turquia, Vietnam, Egipte i el Marroc.

Més informació
La Generalitat instal·larà una dessalinitzadora flotant en el Port de Barcelona per la sequera
Els estibadors del Port de Barcelona acorden la incorporació de 75 nous treballadors
El Port de Barcelona incrementa un 5,7% el seu tràfic total
Avui et destaquem
El més llegit