La patronal de les VTC rebutja els requisits al sector

Unauto se suma a Uber i recorre al Tribunal Suprem les mesures que Foment va a provar al desembre

Uber marxa de Barcelona un any després d'haver tornat Uber marxa de Barcelona un any després d'haver tornat

Unauto, la patronal d'empreses de vehicles de lloguer amb conductor (VTC), ha recorregut davant el Tribunal Suprem les noves mesures i requisits per a aquest sector que el Ministeri de Foment va aprovar per Reial decret al desembre del passat any.

El recurs de l'associació se suma al que també va presentar Uber contra les mesures, al que a més es pot afegir un de més, el de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

El Govern va aprovar divendres passat, en la reunió del Consell de Ministres, rebutjar el requeriment que el superregulador va realitzar fa unes setmanes perquè derogués les últimes mesures imposades a les VTC, per considerar que són injustes, obstaculitzen la competència i perjudiquen els usuaris.

L'òrgan que presideix José María Marín Quemada ja havia advertit que recorreria les mesures al Suprem en el cas que Foment no atengués la seva petició.

D'aquesta forma, la nova regulació sobre les VTC s'enfronta a un nou contenciós davant el Suprem sense que aquest Tribunal hagi encara resolt sobre els recursos que el sector i la CNMC també van presentar el 2015 en contra de la normativa aprovada llavors, la que va fixar donar una llicència de VTC per cada trenta del taxi.

Les mesures objecte de discòrdia són les que prohibeixen a les empreses com Uber i Cabify vendre les llicències d'operador en els dos anys següents a la seva consecució i els obliga a deixar constància en un registre públic de tots els serveis de transport que realitzin.

Una vegada presentat el recurs d'Unauto, s'obre un termini de nou dies perquè es personin els qui tinguin interès legítim en el mateix, segons l'anunci del Suprem que publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Més informació
Uber es rendeix al model VTC
Uber torna a Barcelona sota llicència VTC
Uber torna a Barcelona tres anys després
Avui et destaquem
El més llegit