Aragonès: "No bescanviarem l'autodeterminació per unes dècimes d'IRPF"

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, augura que hi haurà "bons pressupostos"

Pere Aragonès és el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda. | Cambra de Comerç de Barcelona Pere Aragonès és el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda. | Cambra de Comerç de Barcelona

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha aprofitat un Dinar Cambra organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona per trencar tòpics i esvair dubtes sobre el model de finançament autonòmic. "L'Estat s'equivoca si creu que bescanviarem l'exigència d'autodeterminació per unes dècimes més d'IRPF o un canvi en el càlcul del fons de suficiència", ha assegurat.

En aquest sentit, Aragonès ha criticat que el model vigent no es compleix i que per això, no dubtaran a denunciar els incompliments a través d'una representació tècnica a la Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals. Tot plegat, sense cedir "cap espai de govern" ni "responsabilitat" alhora que "anirem sempre a rascar fins l’últim euro per poder destinar-lo a polítiques públiques". 

"No pots tenir una taula de negociació on hi hagi una cadira amb l’Estat i una altra a Lledoners, Ginebra o Brussel·les", ha reblat. 

Entre el públic de la Casa Llotja de Mar s'hi trobava gran part de la cúpula empresarial catalana com la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa; el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga; el delegat del Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, o el president de la Fundació del Liceu, Salvador Alemany, entre d'altres. 

Tampoc s'ho han perdut el president de Pimec, Josep González; el president de Cecot, Antoni Abad; el secretari general de la UGT, Camil Ros; el secretari general de CCOO, Javier Pacheco; el CEO de Barcelona Tech City, Miquel Martí; la directora de l'Observatori Dona Empresa i Economia, Anna Mercadé, o la CEO de SocialCar, Mar Alarcón, així com els principals representats de les cambres catalanes. 

En matèria de pressupostos del Govern, el conseller d'Economia i Hisenda no només ha reivindicat que n'hi haurà sinó que a més ja ha anticipat com seran: "Seran uns bons pressupostos". Tant és així que ha estès la mà a la resta de grups parlamentaris per tal de planificar i resoldre els problemes actuals des d'una perspectiva més de país que partidista.

Aragonès: “Tindrem pressupostos, els necessita el país, necessitem planificar i resoldre els problemes d’avui"

“Tindrem pressupostos, els necessita el país, necessitem planificar i resoldre els problemes d’avui. Caldrà mentalitat oberta”, ha insistit. I més enllà de l'autodeterminació que no té preu, la declaració d'intencions de cara als pressupostos de l'Estat espanyol també és prou clara: "No podem extreure la negociació de pressupostos de la situació política en general". 

Més informació
Aragonès no participarà al Consell de Política Fiscal i Financera
Aragonès: “L’Administració ha de facilitar el canvi tecnològic”
Pere Aragonès, nou conseller d'Economia i Hisenda
Avui et destaquem
El més llegit