Quins perfils s'estan sol·licitant a Catalunya per al Black Friday 2023?

Catalunya, Madrid i Galícia són les comunitats que publicaran més ofertes d'ocupació

Un comerç anuncia un 20% pel 'Black Friday' | ACN Un comerç anuncia un 20% pel 'Black Friday' | ACN

El comerç català comença a escalfar motors per al Black Friday 2023. L'esdeveniment anual on les empreses presenten als seus clients les majors ofertes de l'any tindrà lloc el 24 de novembre i s'allargarà durant tota la setmana i, fins i tot, durant els dies posteriors. Aquest període genera anualment un gran impacte en l'economia espanyola. De fet, segons un estudi elaborat per Packlink, els consumidors a Catalunya gastaran al voltant de 4.409 milions d'euros entre el Black Friday i la campanya nadalenca d'enguany.

D'altra banda, tal com reflecteixen les dades de Webloyality, els espanyols invertiran, de mitjana, un 20% més durant aquesta campanya que l'any 2022, aconseguint una despesa mitjana de 162 euros. A més, s'estima un augment del 45% interanual en el volum de comandes i que 3 de cada 5 compres es facin des del mòbil. En cas de 2022, el tiquet mitjà en Black Friday va ser de 160 euros, mentre que en Cyber Monday va ser de 155 euros.

Aquest augment en l'activitat empresarial té com a conseqüència un augment de l'ocupació. De fet, durant l'any passat, es van generar més de 33.000 nous llocs de treball a l'estat espanyol. A més, segons dades oficials del Ministeri de Treball, durant el mes de novembre del passat any l'atur es va reduir en 33.512 persones, sent el mes de novembre amb menys desocupats des de 2007. 

Més info: Mandra de consumir

Madrid, Catalunya i Galícia, les comunitats amb majors ofertes d'ocupació

Inés Lavadiño, Directora de Grans Comptes de Synergie España, ha explicat que “encara que esperem una campanya més descafeïnada per l'increment de costos i la inflació, les previsions són positives. De fet, ja estem treballant la campanya en la qual esperem superar les xifres de l'any anterior, especialment en els sectors de distribució, comerç, logística i transport.”

Quant a les comunitats amb major nombre de vacants presentades fins al moment, destaquen Madrid, Catalunya o Galícia. En la seva majoria, aquestes ofertes corresponen a perfils pertanyents al sector logístic i transports, entre els quals destaquen preparadors de comandes (picking), empaquetadors (packing), carretoners que operin carretons elevadors o muntacàrregues, i drivers o repartidors.

Més informació
Les finestres del comerç
Toc d'alerta: la confiança empresarial a Catalunya cau al comerç i l'hostaleria
Avui et destaquem
El més llegit