Les pernoctacions en apartaments turístics a Catalunya creixen un 6% a l'octubre

Catalunya és el primer destí en albergs, el segon en càmpings i el quart en turisme rural

L'alberg Les Estades de Rialp, al Pallars Sobirà | ACN L'alberg Les Estades de Rialp, al Pallars Sobirà | ACN

Les pernoctacions en apartaments turístics a Catalunya van arribar a 387.785 a l'octubre, un 5,95% més que en el mateix mes de l'any anterior, segons l'Enquesta d'Ocupació en Allotjaments Turístics de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En comparació amb les xifres del setembre, es va registrar una caiguda de gairebé el 52%.

A l'octubre, Catalunya va ser el segon destí en l'apartat de càmpings, amb 588.109 pernoctacions, un 2,37% més que l'any passat. Pel que fa al turisme rural, es van registrar 74.992 pernoctacions, un 8,22% menys interanual, i es va situar com la quarta comunitat. En canvi, va ser el destí preferit en albergs, amb 79.532 pernoctacions, un 2,7% menys que a l'octubre del 2018.

En el conjunt de l'Estat, les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers van baixar un 6% a l'octubre fins a les 8.331.220. Les que més baixes són les dels residents, un 7,6%, mentre que les dels no residents ho fan un 5,4%. L'estada mitjana va ser de 4,5 pernoctacions per viatger. En l'acumulat de l'any, les pernoctacions s'incrementen un 0,1%.

Més informació
Més pernoctacions hoteleres a Catalunya i menys a l'Estat
Les pernoctacions hoteleres a Catalunya pugen prop d'un 3%
Rècord turístic a Barcelona en viatgers i pernoctacions al juliol
Avui et destaquem
El més llegit