El turisme estranger enlaira les pernoctacions hoteleres

L'ocupació hotelera se situa en el 43,9% i Barcelona és juntament amb Madrid i Benidorm un dels punts turístics més visitats

Un grup de turistes a Girona | ACN Un grup de turistes a Girona | ACN

El nombre de pernoctacions hoteleres a Catalunya ha pujat un 0,9% al desembre, fins a les 2.394.465, respecte al mateix mes del 2018, segons les dades provisionals de la Conjuntura Turística Hotelera de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). L'increment s'explica per l'augment de les pernoctacions entre els estrangers, que han crescut un 2,4% i s'ha situat com la segona autonomia preferida amb el 15,5% del total.

En canvi, les pernoctacions entre els residents a l'Estat han baixat un 1,6% i Catalunya ha estat la tercera destinació preferida per darrera d'Andalusia i Madrid. En el conjunt de l'Estat, les pernoctacions en establiments hotelers han augmentat un 1,5% i han superat els 16,9 milions.

L'ocupació hotelera s'ha situat en el 43,9% a Catalunya el passat desembre. En el conjunt del 2019 l'ocupació ha estat del 61,2%, per sobre del 60,2% de mitjana estatal. Barcelona és juntament amb Madrid i Benidorm els punts turístics amb més pernoctacions.

A l'Estat, les pernoctacions dels residents han crescut un 1,5% i les dels no residents un 1,6%. L'estada mitjana ha baixat un 1,3% interanual, fins a les 2,7 pernoctacions per viatger.

Més informació
Les pernoctacions en apartaments turístics creixen al novembre
El turisme estatal eleva un 3,5% les pernoctacions hoteleres a Catalunya
Les pernoctacions en apartaments turístics a Catalunya creixen un 6% a l'octubre
Avui et destaquem
El més llegit