El PIB català creixerà per sobre de la mitjana espanyola

L'Airef preveu que l'economia del país registri una variació positiva del 4,4% el tercer trimestre

La presidenta de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF), Cristina Herrero | EP La presidenta de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF), Cristina Herrero | EP

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal preveu que el PIB català creixi un 4,4% en termes interanuals durant el tercer trimestre. En cas de complir-se aquesta predicció, l'economia catalana registraria un increment prop de dos punts superior al de la mitjana espanyola. Amb aquestes dades, Catalunya seria la tercera comunitat amb un creixement més significatiu, per darrere de les Illes Balears (+11,7%) i les Canàries (+5,1%).

En termes intertrimestrals, el creixement català seria del 2,2%, superada tan sols per les Balears (+7,3%) i les Canàries (+3,1%) i superior també a la mitjana espanyola, que es quedaria en el 2%. Aquestes previsions arriben després que l'institut Nacional d'Estadística hagi publicat l'avenç del PIB a l'Estat. Segons l'INE, l'economia espanyola creixeria un 2,7% durant el tercer trimestre, un creixement més d'un punt superior al registrat entre l'abril i el juny.

Segons les previsions de l'Airef, totes les comunitats experimentarien millores en comparació amb el tercer trimestre de 2020. Alguns territoris de l'Estat, però, mostrarien increments molt moderats, com el cas de Navarra (+0,2%), Extremadura (+0,4%) o Cantàbria (+0,6%). A l'altra banda, per sota de Catalunya, les Balears i les Illes Canàries, també mostrarien creixements superiors a la mitjana de l'Estat Andalusia (+2,6%) i el País Valencià (+4,3%). Madrid, per la seva banda, es quedarà en un 1,6%.

Més informació
BBVA eleva en 1,1 punts la previsió de creixement per al PIB català
Els economistes rebaixen el creixement per a 2021
Avui et destaquem
El més llegit