El PIB de l'eurozona creix un 0,3%, malgrat l'impacte de la guerra d'Ucraïna

La zona euro experimenta la mateixa taxa de creixement que durant el trimestre anterior al conflicte

L'ocupació als països de la zona euro s'incrementa un 0,5% respecte al trimestre anterior | iStock L'ocupació als països de la zona euro s'incrementa un 0,5% respecte al trimestre anterior | iStock

El PIB de l'eurozona durant el primer trimestre de 2022 va incrementar-se un 0,3% en comparació amb el trimestre anterior, segons dades de l'Eurostat. Malgrat l'impacte de la guerra d'Ucraïna, l'economia dels països de la zona euro va experimentar la mateixa taxa de creixement que durant el període comprès entre principis d'octubre i finals de desembre. L'evolució del PIB espanyol va seguir la mateixa línia, amb una millora del 0,3% durant el primer trimestre. Per altra banda, l'ocupació a l'eurozona es va incrementar un 0,5% en termes intertrimestrals, per sobre l'augment registrat el trimestre anterior (+0,4%).

Pel que fa al conjunt de la Unió Europea, el producte interior brut va registrar un creixement intertrimestral del 0,4%, mentre que l'ocupació va millorar un 0,4%. Les xifres són pràcticament calcades al quart trimestre de 2021.

En termes interanuals, el PIB de l'eurozona va incrementar-se un 5,1% durant el primer trimestre, quatre dècimes més que el trimestre anterior, mentre que al conjunt de la Unió Europea el creixement va ser del 5,2%, tres dècimes més. Quant a l'ocupació, el nombre de treballadors als països de la zona euro durant el primer trimestre va augmentar un 2,6% en comparació al mateix període de l'any passat. Per la seva banda, el creixement en la xifra d'ocupats a la Unió Europea va ser del 2,5%.

Més informació
El creixement del PIB espanyol se situa en un 0,3%
El dèficit de la Generalitat arribarà a l'1% del PIB el 2022
Avui et destaquem
El més llegit