Pimec vol una única candidatura patronal a les eleccions a la Cambra

La patronal de la petita i mitjana empresa està a l'espera de la resposta de Foment del Treball

El president de Pimec, Josep González El president de Pimec, Josep González

Pimec s'ha mostrat favorable a la candidatura única patronal a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona. En un comunicat, la patronal ha dit que "valoraria unir en una sola llista les sis cadires patronals que s'han de configurar" en el ple de la Cambra. Ha explicat aquest posicionament després de rebre la petició feta per la candidatura de l'exdirectiu de Damm i Cacaolat, Enric Crous, i el fundador de Numintec, José Maria Torres, i que també han fet arribar a Foment del Treball. "Aquesta proposta respondria al compromís d'unitat d'acció en la representativitat institucional pactat i signat recentment entre ambdues patronals i presentat públicament en el Departament de Treball, Afers Socials i Família", ha manifestat.

Més enllà de fer públic aquest posicionament, Pimec ha manifestat també cinc punts que considera "cabdals" en les eleccions a la Cambra. Així, ha animat a tots els empresaris i autònoms de Catalunya a votar a les eleccions, ha recordat que el vot "no és delegable" i per això recomana que s'exerceixi utilitzant la certificació digital de forma individual per part del titular certificat, ha destacat que aquesta certificació serveix per incentivar la participació de tot el teixit empresarial i s'ha mostrat en contra de la instrumentalització del procés electoral i ha denunciat el hackeig que ha assegurat va patir la pàgina web de la candidatura Crous-Torres. 

La Cambra de Comerç de Barcelona, que agrupa agents econòmics de tots els sectors d'activitat, té 60 vocalies al ple, però només 40 s'escullen per sufragi. Les 20 restants es reparteixen entre les sis que pertoquen a les entitats patronals i les 14 que es concedeixen a les empreses que han aportat més de 75.000 euros per any a la Cambra, i entre les quals hi ha Caixabank, Abertis o Naturgy.

Després del 8 de maig, ja se sabran els noms dels 40 membres escollits per sufragi i els 14 que s'adjudiquen a les empreses de major aportació voluntària. El dia 5 de juny es disputarien els sis llocs restants entre els 12 candidats que presentin les dues patronals, que són les més representatives. Serà llavors quan es podrà constituir el ple, que, al seu torn, decidirà qui és el nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona i, per tant, qui rellevarà Miquel Valls.

Més informació
El vídeo inèdit del debat electoral a la Cambra de Barcelona
Comertia vol fer-se un lloc a la Cambra de Comerç
La Cambra de Barcelona té una cita amb la història
Avui et destaquem
El més llegit