Un de cada quatre pisos de lloguer a Barcelona, en mans de grans propietaris

Segons l'Observatori Metropolità de l'Habitatge, l'1,3% dels titulars acumulava el 24,8% del parc el 2021

Habitatges de Barcelona | ACN Habitatges de Barcelona | ACN

Un de cada quatre pisos de lloguer de la demarcació de Barcelona està en mans de grans propietaris. És la principal conclusió d'un estudi de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona a partir de dades de l'Institut Català del Sòl (Incasòl) del 2021. L'informe detalla que aleshores els grans tenidors, que representaven l'1,3% del total de titulars de pisos de lloguer, acumulaven el 24,8% del parc. Si es mira tan sols la ciutat de Barcelona, el percentatge de pisos en mans de grans propietaris augmentava fins al 36%. Així mateix, destaca que al conjunt de la demarcació un 44,3% del total d'habitatges en arrendament estava en mans de propietaris que tenien 3 o més habitatges.

L'estudi entén per gran propietari tant persones físiques com jurídiques amb més de 10 habitatges tan sols a la demarcació de Barcelona. El document Estructura i concentració del parc de lloguer a la demarcació de Barcelona 2021 indica que a 1 de gener de 2021, hi havia 500.565 habitatges en arrendament, que estaven en mans de 272.090 propietaris. La xifra representa una mitjana d'1,8 pisos per propietari.

Pel que fa al tipus de propietari, predominaven les persones físiques. Així mateix, entre les persones jurídiques, propietàries del 30,2% del total d'habitatges en lloguer de la demarcació de Barcelona, destacaven les empreses –acumulaven el 22,4% del parc-. L'administració pública tan sols controlava un 2,9% dels habitatges de lloguer-. Al conjunt de la demarcació, el 2021 un 27,4% de les llars vivia en un habitatge de lloguer.

Més informació
Catalunya supera les 100.000 operacions de compravenda d'habitatge
La medicina rural per ‘curar’ la manca d’habitatge
Habitatge social assequible? Alguns prefereixen les okupacions
La rendibilitat de l'habitatge a Catalunya tanca l'any al 6,8%
Avui et destaquem
El més llegit