El Port de Barcelona vol recuperar els creuers per Sant Joan

La infraestructura elabora un protocol anticovid amb Salut que inclou grups bombolla i proves pilot

Un creuer al port de Barcelona, en una imatge d'arxiu | ACN Un creuer al port de Barcelona, en una imatge d'arxiu | ACN

El Port de Barcelona vol recuperar els creuers per Sant Joan. La presidenta, Mercè Conesa, ha explicat al 3/24 que ja estan treballant en un protocol amb el Departament de Salut que inclou proves pilot amb dues grans companyies i també grups bombolla, tant dins del creuer com en la visita a la ciutat. Tot plegat, ho haurà de validar el govern espanyol.

Segons el protocol, ha continuat Conesa, tots els creueristes haurien d'accedir al vaixell amb una PCR negativa, que es repetiria durant el viatge. Segons ella, el Port ha volgut ser "prudent" per treballar el protocol amb la Generalitat i amb l'Ajuntament i buscar el consens necessari abans de demanar la validació estatal.

Així, el Port es comprometria a fer complir aquest protocol i també a controlar les proves pilot, amb un equip mèdic específic. Conesa també ha indicat que cal aprofitar aquesta aturada dels creuers a Barcelona per reprendre l'activitat d'una manera "més intel·ligent i menys invasiva per a la vida de la ciutat", amb un model de visites regulades i amb menys impacte.

Més informació
El Port de Barcelona, a punt per l'augment de tràfic d'Àsia
El Port de Barcelona rebrà els dos primers creuers amb gas natural liquat
Avui et destaquem
El més llegit