El Port de Barcelona prepara la Copa Amèrica amb una inversió de 120 MEUR

El pla de l'espai portuari contempla una vintena d'actuacions

Imatge d'una competició de la Copa Amèrica de Vela | Cedida Imatge d'una competició de la Copa Amèrica de Vela | Cedida

El Port de Barcelona xifra en 120 milions d’euros la inversió per rehabilitar l'espai del Port Vell, principalment per la celebració de la Copa Amèrica de Vela. L'esdeveniment esportiu se celebrarà a la capital catalana entre els mesos d’agost i octubre de l’any vinent. La meitat de la despesa per actualitzar les instal·lacions va a càrrec d’empreses privades, especialment dels concessionaris del Port. 

“Volem agrair moltíssim a totes les parts implicades per haver facilitat la ubicació de les bases i les inversions necessàries per a la celebració de la Copa Amèrica”, descriu Lluís Salvadó, president del Port de Barcelona. L’anunci arriba pocs dies després que l’equipament hagi tancat el primer trimestre de l’any amb un moviment de mercaderies de 32,5 milions de tones, una xifra que representa una caiguda del 10,6% en comparació amb el mateix període del 2022.

“La tendència general del tràfic marítim ha estat de retrocés”, afirma Salvadó. Pel que fa al tràfic de vehicles, aquest àmbit incrementa un 64,8% l’activitat amb 410.809 vehicles. Gairebé totes les marques que exporten a través de la capital catalana han millorat les seves vendes a l’exterior. “Les dades que presentem van en la mateixa línia que la resta de ports de l’Estat i el continent europeu”, descriu José Alberto Carbonell, director general del Port. En clau de passatgers, entre gener i juny, Barcelona comptabilitza dos milions de persones (+69%). 642.251 persones corresponen als ferris i 1,38 milions als creuers. 

Més informació
El tràfic de mercaderies al Port de Barcelona cau un 10,6%
Barcelona mira el mar amb un full de ruta: la innovació
La Copa Amèrica generarà un impacte econòmic de 1.200 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit