El tràfic al Port de Barcelona cau un 11,4%

Les dades corresponen al període que va de gener al mes d'abril

Imatge del Port de Barcelona | ACN Imatge del Port de Barcelona | ACN

El tràfic al Port de Barcelona, entre els mesos de gener i abril, ha caigut un 11,4% en comparació amb el mateix període de l’any passat, fins als 20,7 milions de tones. L’equipament justifica els resultats per la contracció dels intercanvis comercials que s'estan produint a tot el món i que es reflecteixen en el conjunt de ports de la regió. 

En la mateixa línia, el tràfic de contenidors va ser un 13% inferior, fins als 1.025.318 TEU. Els contenidors plens d’importació (-8,7%), d'exportació (-10,5%) i de trànsit (-26,8%) retrocedeixen respecte del 2022. El tràfic de líquids es va recuperar durant el mes d'abril gràcies al gas, amb 1,1% més respecte les 14.584 tones de l'any passat i després del descens del 46,6% al gener quan van deixar d'arribar vaixells perquè els dipòsits ja estaven plens.

Segons el Port de Barcelona, també va pujar el tràfic de productes químics (92.839 tones) i, en un grau més baix, el d’olis i greixos, així com el d’adobs. També van eixugar part del descens, productes com el gasoli, el fuel o els biocombustibles, malgrat seguir en xifres inferiors a les de 2022. D'altra banda, el tràfic d'automòbils continua amb la tendència a l'alça dels darrers mesos, amb un augment del 88,8% en comparació a l'any passat, fins a les 266.789 unitats fins a l'abril. Tot i augmentar en totes les modalitats, el desembarcament i el trànsit són les operacions que més augmenten, amb increments propers al 200% interanual.

Més informació
El Port de Barcelona acollirà la sisena cimera anual del WPCAP
El Port de Barcelona inicia les obres per instal·lar el primer OPS
El Port de Barcelona garanteix el subministrament
Avui et destaquem
El més llegit