El Port de Barcelona inverteix 362.000 euros en una central fotovoltaica

Les instal·lacions cobriran el 50% del consum energètic de l'àrea PIF

Imatge general de les plaques | Port de Barcelona Imatge general de les plaques | Port de Barcelona

El Port de Barcelona ha invertit 362.000 euros en una central fotovoltaica que ha de cobrir el 50% del consum energètic de l’àrea PIF. Aquesta instal·lació, impulsada per l’empresa Citelum Ibérica, disposa de 700 plaques instal·lades a la coberta de l’edifici amb una producció anual de 300.000 kWh anuals. 

En paral·lel, el projecte també contempla l’estrena d’un sistema de control energètic i el canvi d’equips d’il·luminació a tecnologia LED. Les actuacions permetran retallar les emissions en gairebé 138.000 quilograms de CO2 cada any. El Port de Barcelona ha finançat les obres, en gran part, amb una ajuda del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. 

Per altra banda, al sector portuari de la capital catalana s’han instal·lat 10 estacions de càrrega de vehicles elèctrics pels diferents col·lectius que presten els seus serveis a la zona. “Una nova acció per potenciar la transició energètica i facilitar la descarbonització de l’activitat portuària”, explica Damià Calvet, president del Port de Barcelona.

Més informació
La Copa Amèrica i la sostenibilitat, eixos principals de l'Smart Ports
El Port de Barcelona participa al Saló de l'Ocupació
El Port de Barcelona consolida el seu creixement
Avui et destaquem
El més llegit