El Port Olímpic de Barcelona aposta per l'economia blava

El nou pla que s'està redactant confirma les activitats econòmiques relacionades amb la nàutica i la restauració com a "eixos centrals"

Vista aèria del Port Olímpic de Barcelona | B:SM Vista aèria del Port Olímpic de Barcelona | B:SM

El Port Olímpic de Barcelona potenciarà l'economia blava alhora que busca una relació més propera amb la ciutadania. Amb aquests objectius, la comissió de govern de l’Ajuntament de la ciutat està tramitant el Pla Especial Urbanístic d’Ordenació i d’Usos del Port Olímpic.

Jaume Collboni, tinent d'alcalde de l'àrea econòmica, va indicar que la del Port Olímpic serà una de les transformacions "més emblemàtiques" de la ciutat amb la qual es guanyarà espai públic. Per la seva banda, Janet Sanz, tinent d'alcalde d'Urbanisme, va precisar que preveuen aprovar de manera definitiva la planificació en un ple a principis de 2023. Això permetria que les instal·lacions estiguin a punt el 2024, abans de la celebració de la Copa Amèrica de Vela.

Es prohibiran els locals d'oci nocturn i la restauració es concentrarà al Moll de Gregal

Segons les previsions del pla, es prohibiran els locals de lleure nocturn que “havien generat tants problemes i tantes molèsties” als veïns, segons Sanz. S'establirà en un 10% la part de totes les activitats que es destinaran a la restauració (excepte al Moll de Gregal, on es concentra aquesta activitat) per tal de reequilibrar aquests usos.

Una altra "activitat prioritària" és l'economia blava relacionada amb l'esport i l'activitat econòmica vinculada a la infraestructura. Sanz va posar com a exemple el Moll de Mestral, on el 65% de les activitats que concentrarà seran d'economia blava.

Actualització del pla de 2006

El document, que actualitza el redactat el 2006, es constitueix com a marc per a la "nova etapa" del Port Olímpic des que el consistori en va assumir la gestió el 2020 i concreta les activitats que es podran dur a terme en cada àmbit amb criteris per a l'ordenació del espai públic.

L'àmbit del pla té una superfície total de 180.925 metres quadrats, 103.000 dels quals corresponen als sòls de la infraestructura portuària i 77.000, a la làmina d'aigua. Proposa un sostre total de 32.700 metres quadrats.

Més informació
L'economia blava mou 25.000 MEUR a Catalunya
La MedaWeek assenyala el camí de la nova economia mediterrània: blava, verda i digital
Comença el programa Blu-Up per a projectes d’economia blava
Avui et destaquem
El més llegit