Portaventura World construirà la planta fotovoltaica més gran en un 'resort' a l'Estat

El parc, que ha obtingut la llicència per ser construïda per Endesa X, aportarà un terç de la necessitat energètica de les instal·lacions

PortAventura compta amb sis àrees temàtiques | Cedida PortAventura compta amb sis àrees temàtiques | Cedida

PortAventura World ha anunciat l'obtenció de la llicència per a la construcció de la planta fotovoltaica d'autoconsum més gran en un 'resort' de vacances a l'Estat espanyol i una de les més grans d'Europa: PortAventura Solar. El projecte, dissenyat i construït per Endesa X, contempla la instal·lació d'un total d'11.102 panells solars a terra que ocuparan una superfície total de 6,4 hectàrees, equivalent a 9 camps de futbol, dins del resort.

La planta solar comptarà amb una potència de 6,05 megawatts pic (MWp), cosa que permetrà a PortAventura World generar 10 GWh/any d'electricitat neta i cobrir pràcticament un terç de les seves necessitats energètiques, en línia amb els seus compromisos amb la sostenibilitat mediambiental.

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i el Centre Recreatiu Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou han donat llum verda al projecte, tant a l'àmbit administratiu com de llicència d'obra, després de gairebé quatre anys des de la seva projecció el 2019. Fernando Aldecoa, director general de PortAventura World, ha assenyalat que "la planta fotovoltaica és, sens dubte, el gran projecte d´aquest any 2022, no només en termes d'inversió, sinó també des del punt de vista de l'estratègia de responsabilitat corporativa global que guia la presa de decisions de la companyia per continuar sent un referent en turisme sostenible”.

La construcció de PortAventura Solar, que començarà ben aviat als terrenys condicionats amb aquesta finalitat i tindrà una durada d'uns 4 mesos, suposarà una inversió superior als 4,8 milions d'euros i es desenvoluparà sota un pla d'integració i impacte paisatgístic, amb l'objectiu de reduir-ne l'efecte visual i preservar l'entorn i les peces de valor arqueològic que es poguessin trobar a la zona durant les obres. A més, comptarà amb un espai d'educació ambiental que s'habilitarà per a la visita d'escolars i altres activitats didàctiques i de divulgació científica.

Més informació
PortAventura, l'storytelling com a eina empresarial
Adif invertirà 15,3 milions d'euros en la nova estació de Salou-PortAventura
Avui et destaquem
El més llegit