El president del Banc Sabadell, Oliu, nega que les eleccions afectin l'activitat inversora

El president de l'entitat vallesana descarta un cop més el retorn de la seu social a Catalunya: "No està sobre la taula"

Josep Oliu, president de Banc Sabadell | ACN Josep Oliu, president de Banc Sabadell | ACN

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha negat que la convocatòria d'eleccions anticipades al Parlament hagi impactat en l'activitat inversora. "El món de l'empresa continua fent la seva", ha dit. "Hi ha una mica més de tema de conversa, però això no afecta les perspectives de les empreses", ha agregat. En una trobada amb periodistes celebrada a Alacant abans de la junta d'accionistes d'aquest dimecres, Oliu ha descartat un cop més el retorn de la seu social a Catalunya. "No està sobre la taula", ha indicat. "De moment no contemplem cap canvi", ha afegit. El directiu també ha carregat contra el topall dels lloguers a Catalunya, ha demanat més col·laboració publicoprivada en matèria d'habitatge i ha descartat fusions a l'entitat.

Després que en els últims mesos hagi tornat a aflorar el debat sobre l'eventual retorn de les empreses que van marxar de Catalunya durant el 'procés', aquest dimarts Oliu ha defensat que en el seu cas "de moment" no ho preveuen. "No sabem si de cara al futur això que es parla tindrà un impacte o no, però nosaltres no contemplem cap canvi", ha dit. El directiu ha assegurat que l'octubre del 2017 es van haver de traslladar "per accident" com a "reacció a la reacció dels clients".

Un altre dels temes en què ha insistit ha estat en relació amb l'habitatge. El directiu vallesà ha criticat la llei estatal i el topall dels lloguers que s'aplica a 140 municipis catalans i ha anticipat que limitar els preus provocarà una reducció de l'oferta. "La solució sempre són acords entre el públic i el privat", ha dit. "Qualsevol cosa que no sigui això són intents de solució que probablement poden provocar els resultats contraris al que un vol", ha etzibat.

El directiu vallesà ha criticat la llei estatal i el topall dels lloguers que s'aplica a 140 municipis catalans

El 2024, un any d'expectatives "positives"

En relació amb els resultats de l'entitat per aquest 2024, Oliu ha confirmat que les expectatives són "positives" i esperen que el retorn sobre el capital tangible se situï per sobre de l'11,5% del 2023. "Preveiem incrementar els resultats, ja s'està veient a finals del primer trimestre", ha avançat. Els resultats dels tres primers mesos de l'any es publiquen a finals d'abril. Cal recordar que el 2023 el banc va disparar els beneficis un 55,1% i va tancar amb uns guanys rècord de 1.332 milions d'euros.

Pel que fa als tipus d'interès, el conseller delegat, César González Bueno, ha apuntat que la previsió de baixades per part del Banc Central Europeu (BCE) provocarà un increment de la demanda de crèdit de cara a la segona meitat de l'any. En aquesta línia, el banc ha assegurat que l'inici del 2024 ha estat "molt bo" pel que fa a la concessió d'hipoteques.

Sobre la filial britànica de l'entitat, TSB, ha admès que en el seu moment va ser un "maldecap", però ha defensat que "té potencial de beneficis". El banquer ha negat que hi hagi "pressió" per vendre-la. "No tenim previst fer cap moviment", ha sentenciat.

Més informació
Josep Oliu assumeix la presidència de la Fundació Banc Sabadell
Oliu (Banc Sabadell) apunta que hi ha més risc que la inflació repunti que es redueixi
Avui et destaquem
El més llegit