El preu dels cotxes assoleix el seu màxim des del 2017

El preu dels automòbils va pujar un 3% el mes de desembre respecte l'any anterior

Increment del preu dels automòbils | iStock Increment del preu dels automòbils | iStock

El preu dels automòbils va pujar un 3% el mes de desembre passat respecte al 2020, assolint el seu nivell més elevat des de maig de 2017, segons dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquesta pujada del preu s'emmarca en un moment de falta d'estoc de vehicles, per la crisi dels microxips, que ha motivat que els fabricants estiguin prioritzant les vendes de major rendibilitat. També influeix en aquest encariment la incorporació de més productes tecnològics en els models i també el major cost que estan registrant bona part de les matèries primeres.

Per part seva, les motocicletes es van encarir un 2,5% al desembre en taxa interanual, mentre que la comparativa intermensual llança un increment de dues dècimes. Les peces de recanvi i accessoris per a vehicles es van incrementar un 3,5% respecte l'any anterior i un 1,1% enfront de novembre.

L'increment més pronunciat és el dels carburants i lubrificants per a vehicles, que han registrat una variació interanual del 23,8%, encara que en la comparativa amb desembre van mostrar un descens del 2,3%. Finalment, els preus dels serveis de manteniment i reparació per a vehicles personals van finalitzar el 2021 amb una taxa interanual del 2,5%, al mateix temps que van augmentar tres dècimes en la comparativa intermensual.

Més informació
El vehicle d'ocasió dispara vendes per la manca de subministraments
Seat investiga el vehicle autònom amb un nou prototip
Catalunya, a la cua de l'augment de la inflació
Avui et destaquem
El més llegit