El preu de l'habitatge continua a l'alça: creix un 3,6% interanual

Així i tot, a Catalunya s'ha produït un descens trimestral d'un -0,7% que ha situat el preu de l'habitatge als 2.750 euros per metre quadrat

Bloc de pisos del centre de Barcelona | iStock Bloc de pisos del centre de Barcelona | iStock

Catalunya tanca el tercer trimestre de l'any amb un descens trimestral del -0,7% i una pujada interanual del 3,6%. Aquesta última dada és l'increment més baix del 2023, segons les dades de l'Índex Immobiliari Fotocasa. Aquest increment detectat al setembre situa el preu de l'habitatge en venda als 2.750 euros per metre quadrat.

“El preu de l'habitatge s'allunya del creixement de dos dígits assolit al passat juny, i després d'un trimestre de moderació del creixement podem afirmar que hi ha una tendència d'alentiment que començarà a tornar més estable cap a final d'any" ha apuntat María Matos, directora de Estudis i portaveu de Fotocasa, qui ha detallat que "així i tot, l'augment interanual continua indicant un alt encariment de l'habitatge a escala nacional i encara mostra xifres preocupants". "L'escassetat d'estoc d'habitatge és la més gran problemàtica que genera tensió als preus i encara tenim un gran dèficit productiu d'habitatge d'obra nova”, ha afegit.

El preu de l'habitatge en venda se situa a Catalunya als 2.750 euros per metre quadrat

Barcelona supera la barrera dels 3.000 euros

Pel que fa a les províncies, aquest tercer trimestre del 2023 ha presentat tres pujades trimestrals i quatre interanuals. Les províncies amb increments trimestrals són Tarragona (3,5%), Girona (2,2%) i Lleida (0,1%). Pel que fa al rànquing de preus per províncies, Barcelona és l'única que supera la barrera dels 3.000 euros. L'ordre de les províncies amb el preu de la habitatge més elevat és Barcelona amb 3.048 euros per metre quadrat, Girona amb 2.461 euros, Tarragona amb 1.778 euros i Lleida amb 1.306.

Més info: El preu de l'habitatge interanual puja un 4,6%

A la resta de l'Estat, Balears, Madrid i País Basc, ocupen els primers llocs, superant la barrera dels 3.000 euros. Concretament, a Balears el preu se situa als 3.779 euros per metre quadrat, a Madrid en els 3.524 euros i al País Basc als 3.021. El segueixen Catalunya (2.750 euros), Canàries (2.366 euros), Navarra (2.035 euros) i Andalusia (1.935 euros)

Més informació
El preu de l'habitatge s'encareix un 2,2%
El preu de l'habitatge creix un 1,7% a Barcelona
Cau el preu de l'habitatge durant el primer trimestre
Avui et destaquem
El més llegit