Repunt de l'1% dels preus industrials després d'11 mesos a la baixa

El creixement ve donat per un encariment dels preus en el sector químic, l'alimentari i la metal·lúrgia

La taxa és 20,9 punts inferior que la variació anual registrada a l'abril | ACN La taxa és 20,9 punts inferior que la variació anual registrada a l'abril | ACN

Els preus industrials a Catalunya durant el febrer creixen un 1% respecte al mateix mes de l'any passat. Es tracta del primer repunt des de l'estat d'alarma, ja que l'Índex de Preus Industrials (IPRI) acumulava onze mesos consecutius a la baixa, segons les últimes dades provisionals de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El creixement durant el segon mes de l'any ve donat, sobretot, per un encariment dels preus en el sector químic, l'alimentari i la metal·lúrgia.

En concret, els preus al sector químic s'han incrementat un 3,3% en termes interanuals, deixant enrere la caiguda del 0,2% del gener. Al sector alimentari, l'IPRI ha passat del -0,1% al gener a l'1,6% al febrer, i al sector metal·lúrgic ha passat del 7,3% al 17,6%.

Durant el segon mes de l'any, també s'han registrat importants creixements en la fabricació de material i equip elèctric (+2,3%), la fabricació de productes metàl·lics (+2,2%) i la fabricació de productes de cautxú i plàstics (+0,5%). Per altra banda, la indústria de les arts gràfiques (-1,7%), la indústria manufacturera (-0,7%) i el subministrament d'energia elèctrica, gas, vapor i aire condicionat (-2%) han sigut els sectors on més es s'han enfonsat els preus durant el mes de febrer a Catalunya.

Al conjunt de l'Estat, els preus industrials creixen un 0,8% en termes interanuals, una dècima menys en comparació a les dades del gener. En aquest cas, el creixement de l'IPRI ve donat per l'evolució del preu dels béns intermedis i dels béns de consum no durador, que durant el febrer s'han encarit un 4,8% i un 1%, respectivament. Per contra, els preus al sector energètic han registrat una davallada del 3,3% interanual.

Més informació
170 milions per transformar la indústria del Baix Llobregat
Cellnex, pèrdues i ingressos del 'player' europeu de les telecomunicacions
Avui et destaquem
El més llegit