El Pride genera 65 milions d'euros a Barcelona

El festival supera els objectius i bat rècords de visitants amb 380.000 persones

Imatge del Pride Barcelona 2018 | EP Imatge del Pride Barcelona 2018 | EP

El Pride Barcelona ha tancat l’edició d’aquest any amb un rècord d’assistents de 380.000 persones i amb un impacte econòmic a la ciutat valorat en més de 65 milions d’euros, segons ha informat l’organització aquest dimarts en un comunicat.

El festival ha ofert més de 100 actes, que han inclòs conferències, exposicions, concerts i activitats esportives i familiars, a més de la manifestació Orgull és acollir: Barcelona amb les persones refugiades LGTBI, a la qual van assistir més de 60.000 persones i en la qual van desfilar 30 carrosses.

El director del Pride Barcelona, Eloi Morte, ha destacat que l'organització ha complert els seus objectius de "donar veu i visibilitat a les persones refugiades LGTBI que es veuen obligades a fugir dels seus països d'origen per la seva orientació sexual".

L'organització ha recordat que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va participar en els parlaments de la manifestació, i va manifestar que “per a mi és un honor ser la primera dona bisexual alcaldessa d'aquesta ciutat, amb molt orgull".

Després del Pride Barcelona, l'Orgull Madrid pren el relleu de la lluita pels drets LGTBI, amb actes fins al 8 de juliol. Totes dues organitzacions s'han agermanat com Prides amics per evidenciar la defensa d'una meta comuna.

Més informació
Les empreses ignoren el consumidor LGTBI+
Un orgull de 20 milions d'euros
"Posar una bandera gai al negoci és oportunista"
El Pride Barcelona portarà 350.000 visitants i 40 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit