El World Economic Forum se celebra a Davos
El World Economic Forum se celebra a Davos

El procés sobiranista, entre els riscos del 2018 segons Davos

El Fòrum Econòmic Mundial considera la via independentista una de les amenaces d'enguany

La tretzena edició de l'informe sobre els riscs globals del Fòrum Econòmic Mundial considera una d'aquestes amenaces per al 2018 el procés sobiranista a Catalunya. Al text s'hi pot llegir que els assumptes de "cultura i identitat" estan causant "tensió política" a un nombre "creixent" de països de la Unió Europea, com ara Polònia, Hongria i "de diferent manera", Espanya.

A l'informe, que s'ha fet públic dies abans de l'assemblea anual que la fundació celebra a la ciutat suïssa de Davos (del 23 al 26 de gener), s'alerta que la "polarització" entre grups "amb diferents herències culturals o valors" romandrà com a "font de risc polític" als països d'occident "durant el 2018 i més enllà".

Val a dir que aquest risc global no apareix dels primers de la llista, que l'informe situa, per ordre, en les armes de destrucció massiva, en els esdeveniments climàtics extrems, en els desastres naturals, en la fallada de l'adaptació i mitigació del canvi climàtic o en les crisis per l'aigua.

L'informe de riscs globals del 2018 del Fòrum Econòmic Mundial també alerta de l'auge de l'extrema dreta, que per bé que en part ha estat mitigat per la victòria d'Emmanuel Macron a les eleccions presidencials de França, no ha desaparegut com demostren les eleccions a Alemanya i a Àustria a finals del 2017.

Més informació
Seat "s'adaptarà" a la independència de Catalunya
Qui és qui a Davos?
Davos: guia pràctica per arreglar el món
Avui et destaquem
El més llegit